איך בוחרים מטפל או מטפלת לרפואה משלימה
בעידן בו אנו חיים, טיפולים אלטרנטיביים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיינו. ההוכחה הבלתי מעורערת לכך היא, שקופות החולים, שעד לפני מספר שנים דגלו אך ורק בשיטות הרפואה הקונבציונליות, הכניסו את הרפואה האלטרנטיבית תחת צל קורתן והיום כל מי שרוצה ליהנות מרפלקסולוגיה, שיאצו ומגוון נוסף של שיטות טיפול – יכול לקבל חבילת טיפולים במחירים מוזלים – דרך קופת החולים. משמעות הדבר היא, שאפילו הרופאים הקונבציונליים הבינו, שהטיפולים הללו אינם דבר של מה בכך, ושיש בהם כדי לתרום למצבם של המטופלים מבחינה פיזית ונפשית כאחד.
למרות זאת, יש גם הרבה מטפלים פרטיים בתחומים השונים של הרפואה הזאת, ומטופלים רבים בוחרים דווקא בהם מתוך אמונה שהם מומחים יותר ועושים שימוש בציוד לטיפולים שהוא נכון ואיכותי יותר.
אז איך בוחרים?
מטרתו של מאמר זה אינה להמליץ לכם לבחור בשירות של קופת החולים או של המטפלים הפרטיים, אלא לסייע לכם לבחור את המטפל הטוב ביותר עבורכם – ולא משנה באיזו מסגרת. הפרמטרים שצריכים להנחות אתכם הינם הפרמטרים הבאים:
- הכשרה – לא מספיק שמטפל יגיד לכם שיש לו תעודה בתחום הטיפול, שכן יש היום בעולם האלטרנטיבי לא מעט שרלטנים. חשוב שתראו בעצמכם את התעודה, ושתוודאו שהיא ניתנה לו מטעם מוסד המוכר בתחום.
- ותק וניסיון – מטפל ותיק יותר יהיה בדרך כלל מקצועי יותר ויוכל לתת מענה לסוגים רבים יותר של בעיות או מצבים. כמובן שהוותק לא מספיק אלא חייב להיות מגובה בניסיון מעשי, שכן מטפל שקיבל את הכשרתו לפני עשר שנים אבל במהלכן טיפל בשני מטופלים בלבד, ידע, כמובן, הרבה פחות מאשר מטפל שעובד שנתיים אבל מקבל שלושה מטופלים מדי יום.
- התאמה למצב – חשוב לוודא ששיטת הטיפול שמוצעת לכם מתאימה למצב בו אתם מעוניינים לטפל וכן שברשות המטפל נמצא ציוד לטיפולים שיכול לעזור. כך למשל, אם אתם סובלים מכאבי ראש לא בטוח שעיסוי לשחרור שרירים תפוסים הוא הטיפול המתאים עבורכם, ואם תגיעו לטיפול באמצעות כוסות רוח, שכמובן כן אמור לעזור, חשוב שהכוסות שישמשו את המטפל תהיינה באיכות גבוהה על מנת שהטיפול יהיה אפקטיבי.
- המלצות – אחד הפרמטרים החשובים ביותר לבחירת מטפל הוא ההמלצות שיש עליו. אם אתם מכירים אנשים שעברו טיפולים דומים, כדאי מאוד שתשאלו אותם מי היה המטפל שלהם ואם הם היו מרוצים מהטיפול. אם כן – תרגישו הרבה יותר בטוחים לנסות בעצמכם. גם אם אתם לא מכירים אנשים שעברו את אותו סוג טיפול, תוכלו למצוא המלצות גם ברשת האינטרנט. קחו בחשבון שלפעמים מדובר בהמלצות פיקטיביות וחפשו רק המלצות שאתם יכולים להיות בטוחים שהן אמיתיות.
- קרבה לבית / למקום העבודה – אין ספק שזה לא הפרמטר הראשון בחשיבותו, שכן עדיף, כמובן, להשקיע עוד קצת זמן בנסיעה ולקבל טיפול שבאמת עובד, אבל אין ספק גם, שבמסגרת המירוץ המטורף והבלתי פוסק שאנחנו נמצאים בו ושנקרא חיים – גם לעניין הקרבה לבית יש חשיבות לא מבוטלת. לכן, כדאי מאוד לעשות "שיעורי בית" וקודם כל לנסות לברר על מטפל טוב שעונה על כל הפרמטרים האחרים שהוזכרו כאן – אבל גם מקבל במקום שקרוב יחסית אליכם. זכרו: העובדה שיש היום הרבה מאוד אנשים שעוסקים ברפואה האלטרנטיבית פועלת כאן לטובתכם. אז אל תוותרו כל כך מהר והמשיכו לחפש. יכול מאוד להיות שתמצאו מטפל שהוא גם מצוין בזכות הידע והניסיון שלו, גם עושה שימוש בציוד לטיפולים שהוא לא פחות ממעולה, גם יש לו הצלחות רבות וגם – נמצא ממש קרוב לבית או למקום העבודה שלכם.
- והכי חשוב: כימיה, כימיה כימיה – חשוב מאוד שתהייה לכם כימיה עם המטפל שלכם ושתרגישו בנוח כשאתם מגיעים אל הקליניקה שלו. אחרי הכול, רפואה משלימה מבוססת, בין היתר, על על האמון שרוחשים ליכולת המניעה והריפוי שלה ועל ההרגשה הנוחה שלכם – שני דברים שלא יכולים להתקיים אם אין לכם אמון במטפל. לכן, אם אתם מרגישים שמשהו "לא עובד" באנרגיות ביניכם, אמרו יפה תודה וחפשו מטפל אחר.
לסיכום – כדאי מאוד לבחור מטפל ברפואה אלטרנטיבית על פי הפרמטרים שצוינו לעיל. סביר להניח, שאם תבססו את הבחירה עליהם – תקבלו טיפול מאדם שעבר הכשרה כנדרש ושעושה שימוש בציוד למטפלים שאיכותו אינה מוטלת בספק. אנחנו, כמובן, מאחלים לכם בריאות שלמה עם הרפואה המשלימה. בהצלחה!
כתבה: שיר שמולביץ