דרכים להגדלת מסת השריר ומסת הגוף
גוף חטוב ושרירי, מוצק וחזק הוא חלומם של נשים וגברים רבים, אשר רוצים לרדת במשקל, להיראות טוב יותר או\ובכדי להשתתף בכל מיני תחרויות של "מר עולם". באופן כללי, פעילות גופנית תעזור לאדם גם מבחינה פיזיולוגית, תפחית סיכונים למחלות שונות (כגון: לב, יתר לחץ דם, כולסטרול ושומנים גבוהים בדם ועוד), הפחתה במשקל הגוף, העלאת מסת השריר אך הפעילות הספורטיבית תסייע לאדם גם מבחינה נפשית, שכן במהלך הפעילות הספורטיבית משתחררים בגופנו הורמונים וחומרים שונים (כגון: אנדורפינים) אשר מסייעים בהעלאת מצב הרוח. הבעיה של השמנת יתר היא כבר ממזמן בעיה של כלל האוכלוסייה העולמית שיש להלחם בה כמו בכל מחלה אחרת. באמצעות פעילות גופנית קבועה של לפחות 3 פעמיים בשבוע 45 דקות בכל פעם ולמי שמעוניין לראות תוצאות מהר יותר ואולי אף להשתתף בתחרויות מר עולם ולפתח גוף מוצק, שרירי, חטוב בעל מסת שריר גבוה ומסת שומן נמוכה.
אך חשוב לדעת, שבכדי לפתח גוף שרירי, מוצק וחטוב, יהיה צורך לשנות את התפריט התזונתי ולהפחית עד הימנעות מוחלטת ממאכלים בעלי אחוזי שומן, כולסטרול גבוהים.
בכדי להגדיל את מסת השרירים יש צורך להפחית ממסת השומן בגוף. טווחי אחוז השומן הרצויים:
נשים 25% - 18%
גברים 20% - 12%
להלן 10 דרכים להגדלת מסת השריר ומסת הגוף:
1. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל בכדי לראות שאכן האדם נמצא במצב בריאותי תקין לעסוק בפעילות גופנית ואין הדבר יגרום לו לבעיות רפואיות עתידיות. בנוסף, כל אדם המעוניין להגדיל את מסת השרירים ואת מסת הגוף, מכל סיבה שהיא, יצטרך למצוא ולהתייעץ עם רופא ספורט, מדריך כושר גופני, בכדי למצוא את תוכנית האימונים ואת התפריט התזונתי התואם את מטרתו.
2. פעילות גופנית קבועה של לפחות 3 פעמיים בשבוע, תסייע בהפחתת רמות שומנים וכולסטרול בגוף ותעזור בהעלאת מסת השריר.
3. הגדלת מסת שריר תעשה בצורה מבוקרת, ללא שימוש בתכשירים לא חוקיים ומסוכנים כגון: תוספי סטרואידים. הגדלת מסת שריר נעשית באמצעות פעילות ספורטיבית מבוקרת המשלבת בין פעילות אירובית והרמת משקולות.
4. בכדי להגדיל את מסת השריר, יש צורך בנוסף לפעילות ספורטיבית מבוקרת, לאכול תזונה עשירה בחלבונים, שכן חלבונים הם "המזון" של השרירים.
5. שילוב של אימוני כוח בתוכנית האימונים. אימוני כוח מסייעים בחיזוק השרירים, שריפת שומנים והגדלת מסת השריר. אימוני כוח כוללים: תרגילים שונים הנעשים עם או בלי מכשיר אימון אך בתוספת של משקל נוסף על הגוף, כגון: שכיבות סמיכה, עליות מתח, סקווטים וכדומה.
6. ניתן להשתמש בתוספי תזונה, אבקות ומשקאות המכילים כמויות גבוהות של חלבונים, אותם ניתן לרכוש בחנויות ספורט ובחלק מבתי מרקחת.
7. אכילה נכונה ומאוזנת של חלבונים או שתיית משקאות חלבוניים עד 30 דקות לאחר האימון.
8. מומלץ למתאמנים מתחילים להתחיל להתאמן כ-4 פעמיים בשבוע ועם הזמן להגביר את הקצב.
9. מומלץ לעבוד בכל יום על קבוצת שרירים אחרת בכדי לתת יום מנוחה לשרירים.
10. חשוב לדעת, שהגוף זקוק לזמן בכדי להתרגל ולקבל את השינויים בפעילות הגופנית ובתפריט התזונתי ותוצאות ראשוניות ייראו לאחר שלושה חודשיים.