למי מיועדים המדרסים ותפקידם ?
האבולוציה השפיעה בין השאר גם על כפות רגלינו ובגיל הילדות המוקדמת כאשר כף הרגל עדין לא קבלה את צורתה הקבועה וישנו חשש ל VALGUS (עצם העקב ה CALCANEUS נוטה במשטח הפלנטרי בזוית כלפי חוץ ועקב כך הקשת הפנימית משתטחת. ניתן לאבחן זאת בהסתכלות על העקבים מאחור ).
האורטופדים ממליצים על מדרסים קצרים מדרסים אלה העשויים בצורת קערה החובקת ומיישרת
((SUPINATION רק את העקב, בכדי לאפשר לילדים בתקופת הצמיחה ישור נכון של כף הרגל (כדוגמת ישור השניים) (בתחילת ההליכה כף הרגל אצל הילדים הקטנים שמנמנה ולא ניתן לאבחן האם כף הרגל שטוחה (PES PLANUS )
עם השנים מומלץ להפסיק עם המדרסים. ורצוי להפעיל את כף הרגל בהליכה על משטחים טבעיים ואו' נעילת נעלים בעלי סוליה רכה וגמישה שמפעילים את שרירי כף הרגל.
בגילאי ההתבגרות כאשר אין אינדיקציה לפלט פוס(PES PLANUS ) מומלץ ללכת עם מדרסים רק כשעוסקים בספורט הסקי או בהליכה עם נעלים גבוהות/צבאיות הגורמות להירדמות בפעילות השרירים בכף הרגל,וכאשר ישנה תופעת כאבים/עייפות כתוצאה מצניחת הקשתות.
בסביבות גיל ה 50 ומעלה כאשר תופעת כאבים באזורי הפרקים השונים מתגברת הן כתוצאה משינויים בהרגלי התזונה ומשקל עודף,וכן בגין שינוים פיזיולוגים שונים,צונחים הקשתות בכפות הרגלים ,וכפי שרובנו לאחר גיל ה 50 חובשים משקפיים לקריאה ואו' לראיה.וזה גם הגיל שמתחילים לצרוך תרופות ומינרלים שונים כך גם מומלץ ללכת מגיל זה עם מדרסים.
כמו כן חולים בסוכרת ואנשים בגיל המבוגר מומלץ וחובה ללכת עם מדרסים (רכים) .
כיום ישנם 2 אסכולות ליצור מדרסים:
1. בUSA שמים את הדגש במדרסים בעיקר על איזור העקב ,והחומר ממנו עשויים המדרסים הינו טרמופלסטי קשיח (והשלאגר האחרון הוא כיום מדרסים בשילוב "קרבון" שהינו חומר חזק ולמרות זאת דק מאוד ) ושיטת העיבוד היא בחימום החומר והתאמתו לגבס פוזיטיבי מכף הרגל.
2. השיטה הגרמנית (האירופית) ששמה את הדגש במדרסים על גובה הקשת הפנימית, והקשת בקדמת כף הרגל (ה- METATARSALIT) והחומרים המשמשים ליצור המדרסים הינם בעיקר מחומרים גמישים ושיטת עיבודהיאבהשחזהוהדבקה של כמה שכבות חומר PVA
בישראל כ 95% מהמכונים האורטופדים עובדים לפי השיטה האירופית.
מדרסי EASY FIT 305 ITEM
מאת : אוריאלרוזן O.M