whatsapp
מורידים את הכולסטרול
מורידים את הכולסטרול

מורידים את הכולסטרול - טיפול תרופתי בכולסטרול

שמירה על רמת כולסטרול נכונה ולא גבוהה מדי היא מרכיב חשוב בשמירה על בריאות תקינה ועל הורדת הסיכון לקבלת התקפי לב, שמירה על אורח חיים בריא, לא תמיד מספיקה ויש ליטול בנוסף תרופות (ססטינים). השימוש בתרופות להורדת כולסטרול הפך בעשור האחרון להיות נפוץ מבעבר, למרות וויכוחים על תופעות לוואי שונות שעשויות להיגרם כתוצאה מלקיחת התרופות, קיימת הסכמה בקהילה הרפואית על כך שהתרופות אכן מסייעות בדיכוי ספיגת הכולסטרול בגוף ובדיכוי הייצור שלו בגוף.

למה אנחנו צריכים תרופות? האם מספיק לשמור על אורח חיים בריא
הגורמים להיווצרות רמת כולסטרול גבוהה בגוף האדם תלויה במספר משתנים, חלקם תלויים באורח החיים שלנו, כגון, תזונה נכונה ונטול שומנים לא בריאים וביצוע פעילות ספורטיבית באופן קבוע. אולם בנוסף קיימים מרכיבים שאינם תלויים באורח החיים כגון, נתונים תורשתיים, נטייה לצבירת שומנים בדם מחלות מסוימות, מין וגיל (ככל שמתבגרים יותר, רמת הכולסטרול עשויה לעלות). גורמים אלה עשויים לגרום לרמת כולסטרול גבוהה בדם ולהגביר את הסיכון לטרשת העורקים, ואת הסיכון ללקות בהתקף לב.
 הססטינים השונים (כגון סימוביל, ליפידל וליפיטור) פועלים במספר דרכים על מנת לפעול להפחתה, הורדת כולסטרול. בגוף האדם קיימים שני סוגי כולסטרול, טוב (HDL) ורע (LDL), כאשר מקורו של הכולסטרול הוא כ-30% בתזונה וכ-70% מייצור שנעשה בכבד. הססטינים מסייעים בהורדת יכולת הספיגה של הגוף את הכולסטרול הרע, וכך הורדת הרמה הנספגת ומצטברת בעורקים. תרופה מסוג שני פועלת לדיכוי ייצור הכולסטרול בגוף האדם עצמו. ההשפעה הנורמאלית של התרופות מסייעת בהורדת אחוז הכולסטרול הרע עד ל-40% והעלאת רמת הכולסטרול הטוב עד לכ-15%. המצב הרצוי הוא שמירה על רמת כולסטרול של עד 130 לד"ל, ורמה של לפחות 35 מסוג הכולסטרול הטוב (חושב לציין שהכמויות מתנות ע"פ המין).

ומה עם תופעות לוואי?
ככל שהפך הטיפול בתרופות להורדת הכולסטרול לנפוץ יותר, החלו להופיע סימנים גם לתופעות לוואי שונות. נטילת התרופות במינונים נמוכים בטוחה יותר, אולם בלקיחת מינונים גבוהים יותר, עשויות להעלות אמת ערכי האנזימים בשרירים ולגרום לכאבי שרירים. מחקרים שונים טוענים כי השפעות סבירות יותר ככל שעולה הגיל.
חשוב לציין כי רק מספר אחוזים מצומצם מדובר סובל מאותן תופעות לוואי.
 
אין תרופות פלא
למרות יעילות התרופות, רופאים חוזרים ואומרים שהטיפול התרופתי אינו מספיק, וניהול אורח חיים, הכולל דיאטה מאוזנת ושמירה על כושר גופני חשובים על מנת לשמור על רמת כולסטרול נמוכה. אמנם עבור חלק מהאנשים אין מנוס מליטול תרופות להורדת רמת הכולסטרול, אך הם כמו גם אחרים יכולים לשנות את אורח החיים ולסייע בשמירה על כולסטרול נמוך.

מה אפשר לעשות?
1.     להפחית צריכה של שומנים מהחי ושומנים רווים, בשר אדם ביצים ודגים, מנגד להגביר צריכה של שומנים טובים, כגון ירקות ופירות.
2.     לעשות ספורט ובאופן קבוע - הוכח כי ביצוע פעילות ספורטיבית תורם להפחתת רמת הכולסטרול.
3.     להפסיק לעשן. מחקרים מדעיים מצאו שרמת כולסטרול גבוהה יחד עם עישון, מגבירים את הסיכוי ללקות בהתקפי לב.
גם שמירה על אורח חיים בריא מחייבת בדיקה תקופתית של רמת הכולסטרול ובמידת הצורך ובהמלצת הרופא, ניתן גם להתחיל בטיפול תרופתי.
 
כולסטין - פורמולה לעזרה באיזון כולסטרול סידרת ביופורמולה. פורמולה ייחודית המבוססת על מרכיבים טבעיים בלבד אשר מורידה בהדרגה את רמת הכולסטרול בדם ללא תופעת לוואי. הפורמולה משלבת את כל המרכיבים הטבעיים הידועים בהורדת כולסטרול בטבלייה אחת, דבר המאפשר לקיחה קלה ונוחה יותר (במקום לקחת את כל המרכיבים בנפרד).
 
 היכנס לפרטים ומידע נוסף על מד שומן ועל משקל דיגיטאלי
      
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
בגיל השלישי יש נטייה מוגברת להגיע למצב של תת תזונה בגין גורמים רבים ושונים. חשוב מאוד לאתר את המצב בזמן ולטפל בו כמה שיותר מהר, על מנת לחזק את הגוף ולהביא לשיפור משמעותי במצבו הגופני והנפשי של הקשיש. מהם הגורמים לתת תזונה אצל קשישים? מה הטיפול למצב של תת תזונה? כל זאת ועוד במאמר שלפניכם
מזון פונקציונלי הינו מזון הדרוש לאדם באופן מיוחד במצבים ובמחלות המחייבים דגשים תזונתיים מיוחדים שאינם מסופקים על ידי תזונה רגילה...
תת משקל, בהגדרתו, הוא משקל נמוך מהנורמה באופן שעלול לפגוע בפעילות תקינה של מערכות הגוף ואף לסכן חיים. מהן הסיבות שיכולות להוביל לתת משקל, למה מדובר במצב כל כך מסוכן ומה מומלץ לעשות על מנת לעלות במשקל ולהתחזק? כל התשובות – במאמר שלפניכם
מה מאפיין את התזונה בגיל הזהב? מתי מתחילה לרדת מסת השריר שלנו ועד כמה התופעה חמורה? מהן ההשלכות של הירידה במסת השריר? מהי ההשלמה התזונתית האופטימלית לטיפול באובדן מסת שריר?

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות