whatsapp
10 דברים שאתם צריכים לדעת לפני שאתם קונים קלנועית
10 דברים שאתם צריכים לדעת לפני שאתם קונים קלנועית

10 דברים שאתם צריכים לדעת לפני שאתם קונים קלנועית חשמלית

 
רכישת קלנועית חשמלית יכולה להיות החלטה מרגשת, אך חשוב לבצע בחירה מושכלת. לפניכם עשרת הנקודות החשובות ביותר שכדאי לקחת בחשבון:

1. גודל

שקלו היכן תשתמשו בקלנועית בתדירות הגבוהה ביותר. אם אתם מנווטים במקומות צרים או צריכים להוביל את הקלנועית ברכב לעתים קרובות, קלנועית חשמלית קטנה מתקפלת למזוודה עשויה להיות הבחירה הטובה ביותר. מצד שני, אם אתם מתכננים להשתמש בקלנועית בעיקר בחוץ או למרחקים ארוכים יותר, דגם גדול וחזק יותר עשוי להתאים יותר.

2. מספר גלגלים

קלנועית עם 3 גלגלים עשויה להיות עם כושר תמרון טוב יותר, במיוחד בחללים קטנים יותר, היא לרוב קומפקטית יותר מה שהופך אותה לקלה יותר לשינוע ולאחסון. לעומת זאת קלנועית עם 4 גלגלים יציבה יותר ומאפשרת בדרך כלל נשיאת משקל גבוהה יותר.
לשימוש פנימי או לסביבה צפופה: קלנועית עם 3 גלגלים עשויה להתאים יותר בשל יכולת התמרון והעיצוב הקומפקטי שלה.
לשימוש חיצוני בשטח לא אחיד או ליציבות נוספת: קלנועית חשמלית עם 4 גלגלים תהיה מומלצת יותר בשל היציבות והעמידות המעולים שלה.
 
לקריאה נוספת>

3. טווח וחיי סוללה:

בדיוק כמו רוב כלי הרכב הארבע-גלגליים האחרים, קלנועיות זקוקות למקור כוח, רובן מצויידות בסוללות.
הטווח מתייחס לכמה רחוק יכולה הקלנועית לנסוע בטעינה בודדת, כלומר יהיה לכם יותר חופש ולא תצטרכו לטעון אותה בתדירות גבוהה. קחו בחשבון את מרחק הנסיעה הטיפוסי שלכם ובדקו שהקלנועית תוכל להתמודד איתו מבלי להזדקק לטעינה תכופה. אם אתם מתכננים להשתמש בקלנועית לטיולים קצרים ברחבי השכונה, קלנועית חשמלית עם טווח קצר יותר עשויה להספיק.
חיי סוללה: בדקו כמה זמן ייקח להטעין את הסוללה (מרבית הדגמים כ 5 שעות), מה אורך החיים של הסוללה ועם כמה מחזורי טעינה היא יכולה להתמודד לפני שהביצועים שלה מתחילים להתדרדר.

4. מהירות:

לרוב הקלנועיות יש טווח מהירות ממוצע בין 6 קמ"ש ל-8 קמ"ש. יש מספר דגמים של קלנועיות שיכולות להגיע גם למהירויות של 10 קמ"ש והמהירות המרבית שקלנועית יכולה להגיע היא 12 קמ"ש. זהו הגבול המותר לנסיעה לפי חוק בישראל לסוג רכב זה. חלק מהקלנועיות מאפשרות להתאים את מהירות הנסיעה באמצעות כפתור קטן בלוח הבקרה.

5. קיבולת משקל:

חיוני לבדוק את קיבולת המשקל של הקלנועית. ודאו שהקלנועית בה אתם מעניינים יכולה לשאת את המשקל שלכם. לדגמים שונים יש מגבלות משקל מקסימלי שונות, לכן בדקו את המפרט כדי להבטיח בטיחות וביצועים מיטביים. חריגה מיכולת המשקל עלולה לפגוע בביצועים ובבטיחות שלה.

6. שינוע:

אם אתם נוסעים לעתים קרובות וצריכים להוביל את הקלנועית ברכב, שקלו לרכוש קלנועית חשמלית מתקפלת. קחו בחשבון את משקל הקלנועית ואת קלות הקיפול שלה, במיוחד אם אתם צריכים לשאת אותה בתחבורה ציבורית או לאחסן אותה בחלל קטן. לקלנועית קלה יותר יש אמנם יתרונות אך היא עשויה לדרוש מכם להתפשר מבחינת כוח וטווח.

7. לוח בקרה ושליטה נוח:

לוח הבקרה משתנה מקלנועית אחת לשניה, וזה יכול להשפיע על מידת הנוחות שלכם בזמן הנסיעה. אם כפתור ההאצה נמצא קצת יותר רחוק, למשל, ידיכם עשויות להימתח בעת לחיצה עליו. לכן חשוב שתנהגו בנסיעות מבחן בכל קלנועית שאתם שוקלים לרכוש. זה יאפשר לכם לוודא שהיא מתאימה לכם.

8. אמצעי בטיחות:

הבטיחות היא מעל לכל. ודאו שלקלנועית יש מערכת בלימה אמינה (בלמי דיסק, בלמים מתחדשים או ברקס רגל), פנסים בהירים, פנסים אחוריים ומחזירי אור. ישנן קלנועיות שמציעות גם תכונות בטיחות נוספות כמו בלמים נגד נעילה ובקרת יציבות אלקטרונית.

9. תכונות ואביזרים לבטיחות ולנוחות:

תכונות הנוחות יכולות לעשות הבדל גדול בחוויית הנסיעה. חפשו קלנועיות עם מושב מתכוונן, כידון ארגונומי ומשענות יד נוחות.
מושב מסתובב יאפשר לכם לעלות ולרדת בצורה בטוחה או להתקרב לחפצים מבלי להתאמץ.
קלנועית חשמלית מתקפלת אוטומטית בעזרת שלט או בלחיצת כפתור תאפשר לכם להכניסה בקלות לתוך הרכב. זוהי תכונה שימושית לבעלי ניידות מוגבלת בגב ובירכיים.

10. טיסה:

מומלץ לחשוב מראש האם הקלנועית תשמש אתכם בחופשה בחו"ל? קלנועית מאושרת לטיסה חייבת להיות עם סוללת ליתיום-יון (Li-ion) בעלת אישור הטסה. הקלנועית צריכה להיות בגודל ובמשקל שמאפשרים לה להיכנס לתא המטען של המטוס. מומלץ לבדוק את הדרישות הספציפיות של חברת התעופה איתה אתם טסים, כיוון שהן יכולות להשתנות בין החברות השונות.
 
בהתחשב בגורמים אלו, תוכלו לבחור קלנועית חשמלית המתאימה לצרכים שלכם, מה שיבטיח חווית נסיעה בטוחה ומהנה.
 
קלנועית מחיר
 
לקריאה נוספת > 
 
פורסם בתאריך 25 ביולי 2023 / נכתב ע"י נעמה יפת
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
האם כדאי להשקיע בביטוח לקלנועית? בעמוד זה תמצאו דוגמאות למקרים שבהם פוליסת ביטוח לקלנועית עשויה להתגלות כמועילה מאוד ופירוט של סוגי הביטוחים האפשריים לקלנועיות
עם הגיל, יכולת התנועה הולכת ופוחתת. הליכה למרחקים ארוכים הופכת להיות מאמץ עילאי, וגם הליכה למרחקים קצרים היא כבר לא קלה כשהיתה. קלנועית היא פתרון הניידות המושלם ביותר. כאן תוכלו לקבל מידע על כל היתרונות של שימוש בקלנועית למבוגרים, איך לבחור קלנועית כולל צ'ק ליסט לבחירת הקלנועית המתאימה ביותר.
כיצד בוחרים קלנועית מתאימה? במאמר שלפניכם תמצאו המלצות על מה לשים דגש בבחירת קלנועית, כל המידע על סוגי הקלנועיות, טווחי מחירים של קלנועיות מתקפלות, קלנועיות זוגיות ועוד
לפניכם עשרת הנקודות החשובות ביותר שכדאי לקחת בחשבון לפני שבוחרים איזו קלנועית לקנות

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות