whatsapp
איך מודדים לחץ דם לילדים במכשיר ביתי?
איך מודדים לחץ דם לילדים במכשיר ביתי?

איך מודדים לחץ דם לילדים במכשיר ביתי?

בריאותו של ילדכם היא בראש סדר העדיפויות שלכם ואתם רוצים לוודא שלחץ הדם שלו נמצא בשליטה ללא הטירחה שבביקור אצל רופא. עם מכשיר לחץ דם ביתי לילדים, תוכלו למדוד בקלות את לחץ הדם של ילדכם בכל עת ולהיות שקטים בידיעה שהוא מדוייק. מדידת לחץ דם לילדים יכולה להיות משימה לא פשוטה, אך בעזרת מכשיר ביתי היא יכולה להפוך להרבה יותר קלה. מד לחץ דם ייעודי לילדים מספק להורים קריאות מדויקות של לחץ הדם. במאמר זה נציג בפניכם כיצד יש למדוד לחץ דם לילדים עם מכשיר Contec כדי לקבל את הקריאות המדויקות ביותר.
 
מדריך זה מספק שלבים קלים לביצוע שיעזרו לכם לשמור על בריאות הלב של ילדכם:

1. בחרו גודל שרוול מתאים:

מדידת לחץ דם בילדים שונה במקצת ממדידה אצל מבוגרים בגלל הבדלים בגודל הזרוע ובבחירת השרוול (מג'נטה). השרוול צריך לכסות כשני שליש מהזרוע העליונה. שימוש בשרוול בגודל הלא נכון עלול להוביל לקריאות שגויות של לחץ דם גבוה או נמוך.
בעוד ששרוול סטנדרטי למד לחץ דם עבור מבוגר מתאים להיקף זרוע של כ 22-34 ס"מ עבור ילדים ישנם שרוולים בגודל שונה לפי טווחי הגיל השונים:
שרוול פג/ יילודים מתאים להיקף זרוע 6-11 ס"מ
שרוול ילד/ פעוט מתאים להיקף זרוע 10-19 ס"מ
שרוול נוער מתאים להיקף זרוע 18-26 ס"מ

מד לחץ דם Contec מיועד לפגים, תינוקות, פעוטות וילדים ומסופק עם כל השרוולים המתאימים.
לפרטים ורכישה:
 
מד לחץ דם לילדים ותינוקות

2. הכינו את הילד:

חלק מהילדים עלולים לחוות אי נוחות או חרדה במהלך תהליך מדידת לחץ הדם. זה יכול להיות בגלל ההידוק של השרוול או פחד מההליך עצמו. חשוב להבטיח שהילד ירגיש בנוח ורגוע במהלך המדידה כדי לקבל תוצאות מדויקות לכן, הסבירו לילד את התהליך בצורה פשוטה ומרגיעה כדי לעזור לו להירגע. ודאו שהילד יושב או שוכב בנוחות, עם גב נתמך וזרוע חשופה. מומלץ להישאר דוממים במשך 4~5 דקות לפני המדידה. יש למדוד כאשר ילדכם במצב שקט ורגוע.

3. מקמו את זרועו של הילד:

הניחו את זרוע שמאל של הילד על משטח שטוח, כגון שולחן, כאשר כף היד פונה כלפי מעלה. הזרוע צריכה להיות בקו אחד עם הלב של ילדכם.

4. הלבישו את השרוול:

כדי למדוד בצורה מדויקת, יש לשים לב שלובשים את השרוול כיאות. מיקום השרוול מעלה או מטה בזרוע עלול לגרום לשינויים בתוצאות המדידה. מומלץ להסיר בגדים עבים.
יש לגלול את השרוול לצורת גליל כך שהזרוע תוכל להיכנס אליו בנוחות. הכניסו את הזרוע העליונה של הילד דרך השרוול ומקמו את השרוול ממש מעל קפל המרפק. תחתית השרוול צריכה להיות כ-2 ס"מ עד 3 ס"מ מעל למרפק של הילד. ודאו שהוא צמוד אך לא הדוק מדי. צינורית האוויר צריכה להיות בקו אחד עם אצבע האמה שלכם.
 
  

5. כעת התחילו במדידה:

לחצו על כפתור (התחל \ עצור) כדי לבצע מדידה. במהלך המדידה, אנא שמרו שילדכם ישאר בתנוחה הנכונה וימנע מתזוזות.
עם תום המדידה המתינו לריקון השרוול והוציאו אותו מהזרוע.

6. מדידה חוזרת במידת הצורך:

כדי להבטיח דיוק, מומלץ לבצע לפחות שתי קריאות, באופן אידיאלי בהפרש של כמה דקות, ולחשב את הממוצע. שימו לב, כאשר עורכים מדידות חוזרות יש להמתין 4 -5 דקות בין מדידה למדידה, משום שעלולה להיווצר צפיפות בזרוע וכך עלולה להתקבל תוצאת מדידת לחץ דם לא תקינה.
 

באיזו תדירות חשוב לבדוק לחץ דם לילד?

תדירות בדיקות לחץ דם לילד היא שיקול בריאותי חשוב. חשוב לעקוב באופן קבוע אחר לחץ הדם של הילד כדי לוודא שהוא נשאר בטווח התקין. מדידה כזו יכול לעזור באיתור בעיות בריאותיות בסיסיות ונקיטת פעולה בזמן. מומלץ לבצע מדידת לחץ דם לילד בגיל 3 עד 18 לפחות פעם בשנה. עם זאת, אם יש דאגות לגבי בריאותו של הילד או אם יש לו מצבים רפואיים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בקריאות תכופות יותר. מדידה כזו יכול לעזור באיתור בעיות בריאותיות בסיסיות ונקיטת פעולה בזמן.
 

מתי מומלץ לבדוק לחץ דם לילד בבית?

הצורך לבדוק את לחץ הדם של הילד בבית תלוי במספר גורמים, כולל ההיסטוריה הרפואית של הילד, נוכחותם של מצבים רפואיים כלשהם והמלצה של איש מקצוע בתחום הבריאות. באופן כללי, ניטור לחץ דם שגרתי בבית אינו הכרחי עבור רוב הילדים הבריאים ללא חששות ספציפיים. עם זאת, ישנם מקרים שבהם מומלץ לבצע בדיקת לחץ דם ביתית:

מדידת לחץ דם לילד בעקבות מצב רפואי:

ילדים עם מצבים רפואיים מסוימים, כגון הפרעות לב או כליות, זקוקים לעיתים לניטור לחץ דם קבוע בבית כחלק מהניהול השוטף של בריאותם. במקרים כאלה, איש מקצוע בתחום הבריאות יספק הדרכה כיצד ומתי למדוד את לחץ הדם אצל ילדכם. בנוסף, מומלץ למדוד לעתים קרובות יותר אם חל שינוי משמעותי באורח החיים או בתזונה של הילד. ניטור קבוע של לחץ הדם יכול לעזור לשמור על בריאות הילדים ובטוחים מפני סיכונים בריאותיים פוטנציאליים בשלב מאוחר יותר בחיים.

סיכון ללחץ דם גבוה אצל ילדים:

אם לילד יש גורמי סיכון ליתר לחץ דם, כגון היסטוריה משפחתית של יתר לחץ דם או השמנת יתר, הרופא שלו עשוי להמליץ על בדיקות לחץ דם תקופתיות בבית כדי לפקח מקרוב על רמותיו.

יתר לחץ דם מסוג "חלוק לבן":

ילדים שמראים בעקביות קריאות לחץ דם גבוהות בסביבה קלינית (כשנבדקים במרפאה על ידי צוות רפואי) עשויים להפיק תועלת מניטור לחץ דם ביתי תקופתי כדי להעריך את לחץ הדם שלהם בסביבה רגועה יותר.

מדידת לחץ דם נוחה ונגישה:

בדיקת לחץ דם ביתית נוחה ונגישה, שכן היא אפשרית לביצוע בשעות שונות של היום, ללא צורך בביקורים חוזרים במוסד רפואי. בדיקה ביתית יכולה להיות מועילה במיוחד במידה ונדרש ניטור לחץ דם של הילד לאורך תקופה ממושכת.
 
 
חשוב לציין, בדיקת לחץ דם לילד בבית יכולה להיות מועילה במצבים מסוימים, אך יש להתייעץ עם רופא ילדים או איש מקצוע בתחום הבריאות לפני שתעשו זאת. צוות רפואי יכול לספק הדרכה כיצד להשתמש נכון במד לחץ הדם כדי להבטיח קריאות מדויקות וכמובן להדריך אותך בפירוש התוצאות. תקשורת קבועה עם הצוות הרפואי המלווה את ילדך היא חיונית לצורך טיפול.
             
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
עליה בטמפרטורת הגוף מעל 37 מעלות מאותת לנו כי ישנה בעיה, עלית חום הגוף מעל 38 מעלות מחייבת בדיקת רופא...
וירוסים וחיידקים יכולים לגרום למחלות חום בכל גיל. אנשים מבוגרים יכולים בחלק מהמקרים להתגבר על מחלות אלה בעצמם, אולם כשמדובר בתינוקות רכים חשוב מאוד להקפיד על כך שחום גופם לא יעלה מעל 40-39 מעלות משום שחום גבוה כל כך, בעיקר אם הוא נמשך פרק זמן ארוך, עלול לסכן את חיי התינוק. על מנת למדוד את חום גופו, יש היום מגוון רחב של מדי חום, שלכל אחד מהם יש, כמובן, יתרונות וחסרונות
התמקדות היא שיטת טיפול הוליסטית אשר שמה דגש על הקשר בין הגוף לנפש ומתבססת על “חכמת הגוף”. לגוף מסתבר, יש ידע רב ותבונה לגבי כל הרבדים של חיינו ואם נלמד להקשיב לו - ידע זה יהפוך לנגיש עבורנו.
מי שסובל מהתופעה של ורידים ברגליים להשתמש בגרבי לחץ. מדובר בגרביים העשויים מחוטים של בד סינתטי גמיש ומרופד, המפעילים לחץ על האזור המכוסה וגורמים לכך שהדם לא יוכל להצטבר בכפות הרגליים. כתוצאה מהלחץ הזה, שהולך ומתגבר במהלך היום, הדם נדחף כלפי מעלה כל הזמן, וכך פוחת הסיכון להיווצרות של ורידים בולטים

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות