מיטה סיעודית דרך משרד הבריאות – האם גם לך מגיע?
משרד הבריאות משתתף בחלק מהמקרים במימון רכישה של מיטות סיעודיות. עבור מי שזקוק למיטה שכזו, העזרה של המדינה היא באופן טבעי אופציה שכדאי לקחת בחשבון ולבחון האם ניתן לממש אותה. בעמוד זה תמצאו תשובות לשאלות כגון מי זכאי לעזרה, מי לא רשאי לקבל תמיכה בקנייה זו, מהו שיעור ההשתתפות וכיצד מתבצע התהליך.
איזו מיטה סיעודית אפשר לקבל דרך משרד הבריאות?
למי שזקוק למיטה סיעודית משרד הבריאות מציע שתי אופציות: מיטה בעלת מערכת הפעלה חשמלית או מיטה בעלת מערכת הפעלה הידראולית. חשוב להדגיש שהבחירה אינה של האדם שישתמש במיטה או של בני משפחתו שמטפלים בענייניו (אם הוא עצמו לא כשיר, למשל עקב דמנציה מתקדמת) - אלא נקבעת בהתאם לקריטריונים מדויקים שיפורטו בהמשך.
עוד כדאי לדעת שבכל מקרה מדובר על מיטה הכוללת מנגנון פאולר מלא, כלומר אפשרות להרים בנפרד את אזור הראש ו/או אזור הרגליים, וכן מנגנון HI-LOW שמאפשר להגביה ולהנמיך את כל המיטה. כמו כן, מדובר על מיטות סיעודיות בגודל סטנדרטי אשר מתאים לאדם מבוגר במידות סטנדרטיות.
מי זכאי לתמיכת משרד הבריאות?
על-מנת לקבל מיטה סיעודית דרך משרד הבריאות, יש לספק לו מסמכים המעידים על היקף המוגבלויות של האדם ומידת חומרתן.
מי שלא מסוגל לעבור ממצב שכיבה למצב ישיבה באופן עצמאי, ובנוסף לא מסוגל לעבור ממיטה אל כיסא, יהיה זכאי למיטה סיעודית חשמלית. זכאות שכזו קיימת גם כשמדובר על אדם סיעודי שמבצע את רוב הפעילויות היומיומיות שלו (למשל אכילה) במיטה, ומי שמטפל בו הוא קרוב משפחה שהגיע לגיל הזקנה.
אדם שלא יכול לעבור משכיבה לישיבה ללא עזרה, מרותק למיטתו במהלך מרבית שעות היממה ובנוסף אינו מסוגל להפעיל את המנגנון של המיטה - עקב מגבלות מוטוריות או קוגניטיביות - יהיה זכאי למיטה הידראולית.
תושבי המדינה אשר סובלים מנכות קבועה יהיו זכאים למיטה סיעודית ומכשירי שיקום וניידות נוספים אשר הוגדרו בתוספת ה-3 ל
חוק ביטוח בריאות ממלכתי, במידה והם לא בעלי זכאות לכך בשל חוק אחר.
בכל מקרה, האישור הסופי, הן לזכאות עצמה והן לסוג המיטה הספציפי, נקבע אך ורק ע"י אנשי המקצוע המתאימים במשרד הבריאות.
באילו מקרים אי אפשר לקבל מיטה סיעודית דרך משרד הבריאות?
הזכאות לקבלת מיטה סיעודית דרך משרד הבריאות מבוססת על חוק ביטוח בריאות ממלכתי, שנחקק ב-1994 על בסיס המלצות של ועדת חקירה ממלכתית שבראשה עמדה שופטת בית המשפט העליון שושנה נתניהו - וכך גם המקרים שבהם המשרד לא משתתף במימון המיטה החיונית.
אנשים השייכים לקבוצות הבאות לא יכולים להגיש בקשה להשתתפות ברכישת המיטה הסיעודית:
•נכי צה"ל
•נפגעי פעולות איבה
•נפגעי תאונות עבודה
•ניצולי שואה אשר מקבלים תגמולים או קצבה ממשרד האוצר
במקרה של צורך במיטה סיעודית עקב תאונת דרכים, קבע בית המשפט כי אם מתנהל הליך משפטי מול חברת ביטוח משרד הבריאות יוכל לממן את המיטה רק לאחר סיומו, וגם אז רק אם האדם לא קיבל פיצויים ספציפיים עבור מכשירים רפואיים ואם פסק הדין או הסכם הפשרה מאפשרים למשרד הבריאות להיפרע מאותה חברת ביטוח. עד סיום ההליכים, אספקת המיטה הינה באחריות חברת הביטוח.
איך מתבצע התהליך למימוש הזכות?
כשישנה זכאות לקבלת מיטה סיעודית משרד הבריאות משתתף ב-90% מהעלות (כפי שנקבעה על-ידי המשרד עבור כל סוג של מיטה) ובתנאי שהאדם קיבל מראש אישור וחתם על ערבות (ביחד עם עוד ערב, שכן המיטה היא רכוש משרד הבריאות, ובתום השימוש בה יש להחזיר אותה כשהיא שלמה ותקינה).
השלב הראשון בתהליך הוא פנייה אל רופא המשפחה, שממלא (ביחד עם אחות במרפאה) דוח רפואי-סיעודי. בנוסף, תקבלו הפניה לפיזיותרפיסט שמוסמך לספק המלצה על זכאות למיטה הידראולית או מיטה חשמלית, בהתאם למצב האדם שזקוק למיטה מיוחדת. בחלק מהמקרים, ייתכן צורך בקבלת חוות דעת מרופא מומחה, על בסיס הפניה מרופא המשפחה.
לאחר שהטפסים מולאו באופן מדויק, יש להגיש אותם ללשכת הבריאות המחוזית. ניתן גם לשלוח בדואר או בפקס, ובמקרים אלה מומלץ לוודא במוקד הטלפוני של משרד הבריאות שהם אכן התקבלו. החוק מקציב למשרד הבריאות עד 20 ימי עבודה למתן התשובה, אלא אם כן ישנן נסיבות מיוחדות ובמקרים אלה האישור או הדחייה יגיעו תוך 45 ימי עבודה. אם הבקשה אושרה, תוכלו לרכוש מיטה סיעודית אצל ספק מורשה. אצלנו תוכלו כמובן
לקנות את המיטה הסיעודית האופטימלית גם במקרים שבהם אין אישור מטעם משרד הבריאות, ולקבל אותה תוך פרק זמן קצר במיוחד.
למידע נוסף ולרכישת מיטה סיעודית צרו קשר בטל' 072-2159090 או דרך האתר, ואנחנו נשמח לעזור ולעמוד לשירותכם.
*** מקור המידע – אתר משרד הבריאות, מעודכן נכון ליוני 2020.