מה ההבדל בין מיטה סיעודית למיטה מתכווננת? איך לבחור את המיטה המתאימה
יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כאשר בוחרים בין מיטה מתכווננת למיטה סיעודית (הנקראת גם מיטת בית חולים או מיטת אשפוז). לשתיהן יש יתרונות וחסרונות, אך אחת מהן עשויה להיות טובה יותר עבורכם בהתאם לצרכים הספציפיים שלכם. מיטה סיעודית ומיטה מתכווננת רגילה עשויות להיראות דומות במבט ראשון, שכן שתיהן יכולות לשנות את הזוויות של חלקי הראש והרגליים של המיטה כדי להעניק נוחות רבה יותר למשתמש. אבל כאן מסתיים הדמיון. כדי להקל על ההשוואה ועל הבחירה שלכם, רכזנו את כל היתרונות והחסרונות של שני סוגי המיטות:
מיטה סיעודית חשמלית:
- תמיכה רפואית: מיטות סיעודיות מיועדות לצרכים רפואיים ולספק תמיכה וטיפול יומיומי לאנשים עם מוגבלות תנועה, מחלות כרוניות או מצב בריאותי המצריך טיפול סיעודי.
- כיוונון מורחב עם התאמה לגובה: למיטות סיעודיות יש יכולת כיוונון מתקדמת יותר, כולל אפשרות לשינוי זווית אופקית (טרנדלנבורג) או הרמת כל המיטה בצורה אנכית לגבהים שונים (לכיוון הרצפה או התקרה) לצורך נוחות הטיפול. הגבהה זו נקראת hi-low ויש לה יתרון כפול הן עבור המטפל מאפשרת טיפול ארגונומי ומונעת ממנו להתכופף והן עבור המטופל למזעור פציעות מנפילה. היכולת להעלות ולהוריד את המיטה יכולה להועיל גם בעת שימוש בהרמת מטופל להעברת המטופל בין המיטה לכיסא גלגלים ולמען הבטיחות בעת ביצוע תרגילים למטופלים מרותקים למיטה. אם אתם יכולים להתנהל עצמאית וזקוקים רק להרמת אזור הראש והרגליים עבור פעילויות שונות, כגון אכילה, קריאה או צפייה בטלוויזיה, מיטה מתכווננת תהיה חלופה שימושית ומסוגננת למיטה סיעודית אך אם אתם נזקקים לסיוע של מטפל או בן משפחה לצורך מעברים, מיטה סיעודית היא וודאי בחירה טובה יותר.
התאמה לגובה, ניידות על גלגלים ואפשרות לאביזרים נוספים
- נגישות למטפל: המיטות מתוכננות כך שיהיה קל ונוח למטפלים לגשת למטופל, כולל אפשרות לכיוון גובה המיטה.
- ניידות: מיטה סיעודית מגיעה עם גלגלים לניידות קלה יותר. זוהי תכונה מועילה אם צריך לעיתים להעביר את המטופל מחדר השינה לחדר המגורים לעומת מיטה מתכווננת שאיננה מיועדת להזזה.
- אביזרים נוספים: לעיתים כוללות אביזרים נוספים כגון משולש עזר להתרוממות קלה יותר, עמודים להחזקת שקיות נוזלים ותרופות בעירוי וכמובן מזרון למניעת פצעי לחץ.
- אמצעי בטיחות: מיטות סיעודיות כוללות אמצעי בטיחות כמו מעקות צד נשלפים או קבועים, כדי למנוע נפילה של המשתמש מהמיטה.
מיטה סיעודית עם מעקה למניעת נפילות
- מבנה עמיד: המיטות עשויות מחומרים עמידים במיוחד, שכן הן צריכות לעמוד בשימוש אינטנסיבי ולפעמים גם בתנועות והעברות מטופלים.
- תחזוקה וניקיון: קל יותר לנקות מיטה סיעודית מאשר מיטה מתכווננות. מיטה סיעודית מגיעה עם מזרון נפרד המכוסה לרוב בכיסוי עמיד אנטיבקטריאלי הניתן לניגוב.
מיטה מתכווננת ביתית:
- נוחות ואיכות חיים: מיטה מתכווננת רגילה מיועדת בעיקר לנוחות המשתמש בבית, ומשמשת לשיפור איכות השינה והחיים. היא איננה מיועדת לשימוש רפואי אינטנסיבי.
- כיוונון בסיסי: למיטות מתכווננות יש בדרך כלל אפשרות לכיוונון זוויות הראש והרגליים, אך אין להן את טווח הכיוונונים הרחב והמתקדם שמיטה סיעודית מציעה והן אינן ניתנות להגבהה ולהנמכה אנכית או לשינוי זווית אופקית.
- עיצוב ואסתטיקה: מיטות מתכווננות מגיעות במגוון רחב של טקסטורות, צבעים וחומרים שונים, כמו עץ, מתכת וריפוד ומעוצבות כדי להתאים לעיצוב הבית.
- חוסר באמצעי בטיחות: במיטות מתכווננות רגילות אין לרוב אמצעי בטיחות כמו מעקות צד, מכיוון שהן אינן מיועדות למניעת נפילות של אנשים עם מוגבלויות תנועה.
- מנגנון הנעה: לרוב כוללות מנגנון הנעה חשמלי לצורך כיוונון המיטה, אך הוא פשוט יותר לעומת המנגנונים המורכבים של המיטות הסיעודיות.
- משקל נשיאה: מיטות מתכווננות נושאות עומסים נמוכים יותר בהשוואה למיטות סיעודיות, והן פחות מותאמות לשימוש אינטנסיבי או לטיפול במטופלים בעלי מוגבלויות תנועה חמורות.
לסיכום מיטה סיעודית חשמלית בהשוואה למיטה מתכווננת:
מיטה סיעודית ומיטה מתכווננת נבדלות בעיקר במטרות השימוש שלהן, יכולות הכיוונון, אמצעי הבטיחות והמבנה שלהן. מיטה סיעודית מיועדת לצרכים רפואיים, מתאימה יותר לשימוש על ידי מטופלים עם אתגרי בריאות או ניידות ותומכת בצוות המטפל, בעוד מיטה מתכווננת רגילה מתאימה יותר לשימוש על ידי אנשים בריאים בעלי יכולות גוף, שפשוט רוצים נוחות רבה יותר מאשר מיטה מסורתית.
פורסם בתאריך 29 במאי 2024 / נכתב ע"י נעמה יפת