תוחלת החיים של המין האנושי נמצאת במגמת עלייה משמעותית. למעשה, יש אפילו תחזיות לפיהן בעתיד "עד 120" כבר לא תהיה ברכה סבירה כי נוכל לחיות עד גיל 150 ואפילו יותר. מצד שני, החיים בגיל מבוגר מציבים בפנינו אתגרים משמעותיים מכל הסוגים, ובפרט קושי פיזי הולך וגדל. לא קל לנו להתנהל בחיי היומיום כשאנחנו עוברים את גיל 60-65, וככל שאנחנו מזדקנים אנחנו זקוקים ליותר ויותר עזרה בביצוע פעולות שבגיל צעיר יותר נראות לנו מובנות מאליהן.
בהתאם, חשוב מאוד לספק מענה אפקטיבי גם לאיכות החיים בגיל מבוגר ולא רק להארכת ימינו - ואכן ישנו מגוון רחב מאוד של אביזרי עזר לקשישים שמבטיחים חיים נוחים ונעימים בכל גיל.
ניידות מלאה בכל מצב
קטגוריה משמעותית במיוחד של עזרים סיעודיים לגיל השלישי היא כל אותם מכשירים שנועדו לאפשר ניידות מלאה בכל מצב. במקרים שבהם יכולת ההליכה נפגעה באופן קל יחסית, הפתרון המומלץ הוא מקל הליכה או רולטור. מקל הליכה עשוי להיות טלסקופי כך שתוכלו לכוונן את הגובה שלו וליצור התאמה אופטימלית עבורכם, ישנם מקלות הליכה עם כיסאות שמהווים מוצר אידיאלי לטיולים - הם עוזרים לקשישים גם ללכת בקלות וגם לשבת בנוחות כשמגיעים לנקודת עצירה והתרעננות, כך שבזכותם אפשר להמשיך ולטייל ברחבי ישראל (ובעצם גם מחוצה לה) בכל גיל.
רולטור הוא עוד מוצר שעוזר לקשישים עם בעיות מפרקים או קושי ביציבה מסיבה אחרת. הוא מאפשר להם להישען עליו וכך למנוע מצבים של אובדן שיווי משקל. בנוסף, מספקים הרולטורים מענה מושלם למצבים של ירידה או עליה למדרכה, והפעלתם נוחה מאוד. ישנם רולטורים עם 3 רגליים שמתקפלים לממדים צנועים במיוחד כך שניתן להשתמש בהם למשל גם בתחבורה ציבורית, וישנם כאלה בעלי 4 רגליים שכוללים גם כיסא למנוחה בשעת הצורך.
עוד מוצר בקטגוריה זו של עזרים סיעודיים לקשישים הוא ההליכון. בחלק מהמקרים הליכון למבוגרים מצויד ב-2 גלגלים קדמיים ואילו החלק האחורי שלו יציב, ובמקרים אחרים אין לו גלגלים בכלל. בכל מקרה, הוא כולל תחתית למניעת החלקה, ומספק תמיכה איתנה לקשיש עצמאי יחסית שזקוק לסיוע בזמן הליכה.
במצבים שבהם כושר ההתניידות נפגע באופן חמור יחסית, הפתרון הוא קלנועית. כדאי לדעת שישנן קלנועיות זוגיות שמאפשרות לזוג קשישים להתנייד ביחד בקלות ובנוחות וישנן כמובן גם קלנועיות ליחיד. הפרמטרים העיקריים לבחירת קלנועית אופטימלית עבורכם הם הגודל, יכולת העבירות (ובפרט אם הקשיש מבקש להתנייד גם במקומות עם שיפועים וכו'), שטח אחסון (למצבים שבהם הקשיש רוצה למשל לבצע קניות ולקחת אותן הביתה בנוחות) ואפשרות הקיפול (במיוחד אם רוצים לשלב נסיעה במכונית עם נסיעה בקלנועית).
שמיעה מיטבית בכל סיטואציה
השמיעה היא אחת היכולות שמושפעות במידה רבה מהגיל. קושי לשמוע עלול לנתק את הקשיש מהסובבים אותו ולגרום לנזק רגשי משמעותי. בהתאם, כשמחפשים עזרים סיעודיים לגיל השלישי, מוצאים לא מעט אביזרי שמיעה.
בין האפשרויות שכדאי להכיר: טלפונים מוגברים (הן אלחוטיים והן סלולריים), אוזניות אלחוטיות שיעזרו לבני ובנות גיל הזהב לשמוע היטב גם את הטלוויזיה וגם בתיאטרון (כך שתוכלו להמשיך עם התחביבים המוכרים בכל גיל), מגבר אישי שמעלה את הווליום של כל התרחשות סביבכם כך שלא תפספסו כלום, ועוד.
חשוב מאוד לבחור אביזרי שמיעה לאחר ייעוץ מקצועי ובהתאמה אישית לצרכים הספציפיים של הקשישים.
רחצה נוחה
השמירה על ההיגיינה הופכת למאתגרת כשאנחנו מזדקנים. בהתאם, ישנם אביזרי עזר לקשישים שמטרתם מתן תמיכה וסיוע בעת הפעולה היומיומית ההכרחית של רחצה, כמו כסא שירותים ורחצה ששומר על בטיחות האדם שמתקלח בעת הרחצה.
כסא רחצה מעניק את היציבות ההכרחית בזמן המקלחת. מומלץ לבחור כיסא עם שלדת אלומיניום חזקה, מושב שנוח בהתאם למידות הקשיש, גובה מתכוונן שתורם גם הוא לנינוחות בזמן הרחצה וכמובן גומיות שימנעו את החלקת הכיסא כשהמים זורמים. מנגנון התקפלות פשוט מאפשר אחסון אופטימלי כשלא נדרש שימוש בכסא. לצפייה בקטלוג כסאות הרחצה למבוגרים ולנכים באתר לחצו כאן.
מעבר קל ובטוח מישיבה לעמידה
עוד קטגוריה חשובה של עזרים לקשישים היא ידיות אחיזה. בגיל מבוגר קשה יותר לעבור מישיבה לעמידה ולמעשה זוהי גם פעולה מסוכנת במידה בלתי מבוטלת עקב החשש מאובדן שיווי המשקל ונפילה.
ידיות אחיזה מספקות את התמיכה הנדרשת. ניתן להשתמש בידיות כזו בכל מקום - בשירותים, ליד המיטה, ליד שולחן האוכל, בסמוך לספות ובפרט כאלה נמוכות ועוד. ידית האחיזה מספקת לקשיש את העצמאות הרצויה מבחינתו וחוסכת לו את המבוכה שכרוכה בבקשת עזרה בכל פעם שרוצים לקום.