אנשור פלוס אדוונס - מזון לטיפול באובדן מסת שריר בגיל השלישי
העלייה המתמשכת בתוחלת החיים והאתגרים הייחודיים בגיל השלישי מחייבים תשומת לב רבה, ובעיקר מציאת פתרונות לקשיים שמתעצמים עם השנים. אחת הסכנות המוחשיות לבריאותם ולשלומם של הקשישים היא אובדן מסת שריר. מודעות לבעיה היא תמיד השלב הראשון בדרך לפתרון - בעמוד זה תמצאו תשובות לשאלות מתבקשות כמו עד כמה חמורה הפגיעה במסת השריר כשאנחנו מזדקנים, מהן ההשלכות של פגיעה זו, מהם המאפיינים המהותיים של תזונה בגיל הזהב ואיך
אנשור פלוס אדוונס מסייע לצמצם את הירידה במסת השריר.
מתי מתחילה לרדת מסת השריר שלנו ועד כמה התופעה חמורה?
אובדן מסת שריר אמנם מיוחס בעיקר לגיל השלישי, אבל חשוב לדעת שכבר בסביבות גיל 40 ניתן לזהות תופעה מסוכנת זו. על-פי מחקרים שונים, בעשור שבין גיל 40 ל-50 פוחתת מסת השריר שלנו בכ-8%, בשני העשורים הבאים, כלומר עד גיל 70, קצב הירידה דומה (כך שהאימפקט המצטבר הופך משמעותי יותר ויותר), ואילו אחרי גיל 70 מסת השריר שלנו פוחתת אפילו מהר יותר - בכ-15% לעשור.
השינויים כמובן משמעותיים מאוד ומשפיעים לרעה על הבריאות הפיזית, כמו גם על היכולת ליהנות מחיים עם מינימום מגבלות.
מהן ההשלכות של הירידה במסת השריר?
ככל שהירידה במסת השריר רבה יותר, כך הולכות ומתרבות הפגיעות בבריאות הפיזית ובאיכות החיים באופן כללי. בין השאר, סובלים בני ובנות הגיל השלישי שמסת השריר שלהם נמוכה מהרצוי מהסימפטומים הבאים:
- פגיעה בתפקוד התקין של המערכת החיסונית - ולכן קשישים חשופים יותר למחלות ולסיבוכים עקב אותן מחלות.
- דלקות מרובות וממושכות יותר - עקב הקושי של הגוף להילחם בזיהומים.
- חולשה - ככל שמסת השריר נמוכה יותר, כך גם רמת האנרגיות של האדם נמוכה יותר והוא יתקשה להוציא לפועל תוכניות שונות עקב חולשה ועייפות.
- סיכון מוגבר לנפילות ולשברים - עקב חולשת השרירים.
- קושי להתאושש בעקבות מחלות או טיפולים רפואיים הכרחיים - וכתוצאה מכך תקופת החלמה ממושכת יותר ופרקי זמן ארוכים שבהם אי אפשר ליהנות משגרת החיים הרגילה.
- סיכון מוגבר לדלקות ריאות.
בנוסף, הפגיעה המשמעותית בתפקוד מערכות הגוף השונות מגדילה את שיעור התמותה. על-מנת לצמצם את הירידה במסת השריר ולמזער את הסיכון לכל התופעות הלא רצויות הנ"ל חשוב מאוד להקפיד על תזונה נכונה ועשירה גם בגיל מבוגר - וזאת למרות הקשיים הכרוכים בכך.
מה מאפיין את התזונה בגיל הזהב?
תת תזונה אצל קשישים נפוצה יותר בהשוואה למחסור תזונתי משמעותי בקרב צעירים. גם בקרב בני ובנות הגיל השלישי שלא סובלים מתת תזונה עדיין ישנם לא מעט חוסרים, וזאת משלל סיבות.
סיבה אחת היא חוסר תיאבון בגיל אצל קשישים. ככל שאנחנו מתבגרים, כך התאווה שלנו לאוכל פוחתת, ובהתאם השרירים מקבלים פחות חומרי בניין מכפי שהם צריכים. קשה מאוד, ובמידה מסוימת אף בלתי אפשרי, לשנות את המצב הזה, מה גם שהגוף זקוק לפחות אנרגיה באופן כללי ועומס קלורי עלול לפגום בבריאות ולהכביד על הקשישים, ולכן הפתרון הנכון הוא להתמקד באיכות האוכל ולא בכמות.
למרבה הצער, מאפיין מובהק נוסף של תזונה בגיל השלישי הוא ירידה גם באיכותה. כשאנחנו מזדקנים קשה לנו יותר לעכל חלבונים, הן מן החי והן מן הצומח, ומאחר שחלבונים הם הבסיס לבניית מסת שריר, התוצאה היא אובדן מסה על כל התופעות שנובעות ממנה.
גם הקושי ההולך וגדל להכין אוכל פוגם באיכות התזונה, וכשמוסיפים לתמונה את היעילות הפחותה בעיבוד מרכיבי מזון שונים ובספיגת כל המינרלים והוויטמינים החיוניים, התוצאה ברורה: הארוחות בגיל הזהב לא מספקות את כל צרכי האדם ועל כן במקרים רבים נדרשת השלמה תזונתית.
מהי ההשלמה התזונתית האופטימלית לטיפול באובדן מסת שריר?
על-מנת להשלים לגוף את הצרכים התזונתיים, ובפרט להפחית את הפגיעה במסת השריר שהיא כמעט בלתי נמנעת בגיל מבוגר, חשוב לבחור מוצרים שכוללים מספר מרכיבים חיוניים.
מרכיב הכרחי אחד הוא חלבון איכותי. מרכיב שני הוא סידן וזאת על-מנת לשמור על בריאות העצמות במקביל למסת השריר. מרכיב שלישי הוא ויטמין D שתורם לספיגת סידן מיטבית ובנוסף לוקח חלק חשוב בשמירה על השרירים. עוד כדאי לזכור בהקשר זה שהמקור העיקרי לוויטמין D הוא חשיפה לשמש, אולם בגיל מבוגר אנחנו שוהים פחות מחוץ לבתים ועל כן עלול להיווצר מחסור בוויטמין חשוב זה. בנוסף, כוללת ההשלמה התזונתית האופטימלית גם רכיב אנטי קטבולי שתפקידו הוא לחזק את יכולת השרירים להפיק את המקסימום מהחלבון. אנשור פלוס אדוונס כולל את כל הנ"ל ובמינונים מדויקים ובהתאם מהווה תוספת בעלת ערך עצום לתזונה בגיל השלישי.