whatsapp
מהו מזון רפואי ולמי הוא מומלץ?
מהו מזון רפואי ולמי הוא מומלץ?

מהו מזון רפואי ולמי הוא מומלץ?

בכתבה זו תוכלו לקבל את כל המידע אודות מזון רפואי, לרבות תפקידו – בעיקר עבור האוכלוסייה בגיל השלישי אבל גם באופן כללי, הדרכים לצרוך אותו וכמובן – הדרך לזהות צורך של אדם מסוים במזון מסוג זה.

מזון רפואי – ההגדרה

ההגדרה הרשמית של מזון רפואי היא מזון המיועד לאנשים אשר מפאת מצבם הרפואי זקוקים לו על מנת להמשיך ולקיים אורח חיים כמה שיותר קרוב לנורמה.

תפקידיו של המזון הרפואי

תפקידו העיקרי של מזון מסוג זה הוא לחזק את גופו של המטופל. פעמים רבות בגין מצבים רפואיים מסוימים ואפילו בגין הזדקנות הגוף ואבדן יכולות מסוימות, אדם לא יכול להמשיך לצרוך מזון רגיל. במצב שכזה אותו אדם לא מקבל את כל אבות המזון החיוניים להתחזקות הגוף והדבר עלול לפגוע מאוד בסיכויי החלמתו. מזון רפואי הוא מזון שניתן לצרוך באמצעות שתייה או, במידת הצורך, באמצעות זונדה. מכיוון שהוא מכיל את כל אבות המזון, הוויטמינים והמינרלים הדרושים לחיזוק הגוף, הרי שהוא מהווה פתרון מצוין למצבים שכאלה. צריכה שוטפת אך מבוקרת של מזון רפואי מסייעת בהשלמת חסרים תזונתיים ומחזקת את מערכת החיסון ואת הכוח הפיזי של הגוף.

למי מומלץ לצרוך מזון רפואי?

ההמלצה לצריכת מזון רפואי צריכה כמובן להגיע מהרופא המטפל. כאן אנחנו מתייחסים למצבים העיקריים שבהם בדרך כלל תינתן המלצה רפואית לכך:
  • חוסר יכולת לאכול באופן עצמאי– אדם שאינו יכול לאכול אוכל רגיל באופן עצמאי בגלל קשיים בלעיסה ו/או בבליעה, וצריך להיזון דרך זונדה, הוא אדם אשר לגביו ימליצו הרופאים בדרך כלל לעבור למזון רפואי. מצבים כאלה יכולים להתרחש בגין מחלה בשלבים מתקדמים או לאחר ניתוח.
  • סיבוכי מחלות– מחלות כרוניות כגון מחלות כליה, סוכרת ועוד אשר לא טופלו כראוי או מחלות קשות כגון סרטן ואיידס עלולות להביא למצבים בהם המטופל אינו יכול לאכול חלק גדול ממוצרי המזון הקיימים. מכיוון שבמקרים כאלה הגוף לא מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים החיוניים להתחזקותו, הרי שסביר מאוד להניח שהרופא המטפל ימליץ על תזונה משלימה באמצעות מזון רפואי.
  • תת תזונה– מצבים של תת תזונה הנובעים מהפרעות אכילה, ממחלות או מקשיים אובייקטיביים בלעיסה ובבליעה הם מצבים המחייבים השלמת תזונה באמצעות מזון רפואי. מזון שכזה יבטיח את קבלת הוויטמינים והמינרלים החסרים לטובת חיזוק מערכות הגוף.
  • גיל מתקדם– הרבה מאוד אנשים מעל גיל 65 סובלים ממחסור בוויטמינים ובמינרלים החיוניים לשמירה על מערכת החיסון, וזאת בדרך כלל בגין חולשה של השיניים, ירידה בחוש הטעם וקשיים כלליים של לעיסה ובליעה. במצבים כאלה יומלץ הרבה פעמים על העשרת התזונה במזון רפואי לטובת שיפור איכות החיים.

יתרונותיו של המזון הרפואי

על פי מחקרים רבים שנעשו בתחום, לצריכת מזון רפואי יש השפעה חיובית ביותר על מצבים רפואיים רבים. בין השלכותיה של צריכת מזון זה ניתן למנות:
  • שיפור משמעותי במצב הגופני
  • שיפור התיאבון ועלייה במשקל
  • חיזוק שרירי הגוף
  • במטופלים שעברו ניתוחים במערכת העיכול וניתוחים נוספים – הפחתה משמעותית של הסיכון לסיבוכים
  • ירידה ניכרת בשיעורי התמותה

זיהוי הצורך במזון רפואי

כפי האמור לעיל, יש לא מעט מצבים שבגינם קיימת אפשרות שאדם זקוק לתוספת של מזון רפואי. על מנת לאבחן את המצבים האלה אפשר להיעזר בקריטריונים הבאים:
ירידה של 5% מהמשקל ההתחלתי בתוך שלושה חודשים או ירידה של 10% מהמשקל במהלך חצי שנה – שלא במסגרת תהליך דיאטה מכוון.
ירידה חדשה בערך מסת הגוף (BMI)
ירידה משמעותית בתיאבון ו/או בצריכת המזון
תוצאות לא תקינות של בדיקות דם אחרונות
בכל אחד מהמצבים הללו חשוב מאוד להתייעץ עם הרופא המטפל, אשר יבצע בדיקות נוספות וייתכן מאוד שימליץ על שימוש במזון רפואי כהשלמה או כתזונה בלעדית – בהתאם לממצאים.

המזון הרפואי הקיים היום

כיום יש מזון רפואי המיועד להזנה בלעדית, כזה המיועד להשלמת התזונה הרגילה וכן מזון רפואי המיועד למצבים רפואיים מסוימים, ביניהם סוכרת, סרטן, מחלות כליה ועוד. כמו כן, יש מזון המיועד להזנה בצינורית ויש כזה המיועד לשתייה. חשוב מאוד להקפיד על הזנת המטופל במזון המתאים למצבו על פי חוות דעתו של הרופא. אם רואים שלאחר תקופה מסוימת לא חל שיפור במצבו הבריאותי (שלא כתוצאה מהחמרה במחלה) – מומלץ להיוועץ שוב ברופא בנוגע לשינוי תרכובות המזון.
 
למידע נוסף ולרכישת מזון רפואי – צרו קשר בטל' 072-2159090 או דרך האתר, ואנו נשמח לעזור ולעמוד לשירותכם.
 
      
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
אנשים הסובלים מבעיות שונות במערכת העיכול הגורמות לפירוק חלקי בלבד של המזון, עלולים להגיע למצב של תת ספיגה של מזון. אילו מחלות עלולות להביא למצב של תת ספיגה, מהן הסכנות האורבות לסובלים ממצב זה ומהו הטיפול התזונתי המתאים לו? את כל התשובות תוכלו למצוא במאמר שלפניכם.
כיצד תזונה נכונה יכולה לשפר את מצבם של החולים במחלת כליות כרונית ואילו מוצרי מזון כדאי להוסיף לתפריט היומי? כל התשובות לשאלות אלה ולשאלות נוספות – במאמר שלפניכם.
מסתבר שהמגנזיום חיוני ביותר לבריאות האדם בלמעלה מ - 300 פעולות אנזימטיות חובה לקרוא את המאמר
החיים המודרניים, המזון התעשייתי, זיהום האוויר והסביבה מחייבים אותנו לצרוך תוספי תזונה להשלמת החוסרים ולחיזוק...

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות