אביזרי תנועה לקשישים
אחת הבעיות הנפוצות בגיל הזהב, היא בעיית הנפילות. אומנם כל אדם נמצא בסיכון ויכול למצוא עצמו מועד ברחוב, אך בשל השינויים הפיזיולוגים והנפשיים המרובים המתרחשים בגיל הזהב,כגון: מחלות כרוניות הגורמות לתשישות, עייפות, איבוד שיווי המשקל והיציבה.
חוסר ריכוז, קטרקט, דלקות פרקים, תופעות לוואי של תרופות, בעיות בירכיים, בעיות בברכיים, אוסטיאופורוזיס, בעיות ריכוז עקב מחלות נפש, אלצהיימר וכדומה, הם נמצאים בקבוצות סיכון גבוה יותר לנפילות. את בעיית הנפילות ניתן למנוע במספר דרכים: לוודא שהבית והכניסה לבית מוארים מספיק, להתקין תאורת לילה בכל חדרי הבית, כניסה לבית, חדר מדרגות, להצמיד או להדביק שטיחים, להתקין מאחזי אחיזה באמבטיה, בשירותים ובמדרגות, לשים את החפצים הדרושים ליומיום בהישג יד ולא בארונות גבוהים או נמוכים מדי, לנעול נעלים בעלות סוליות נוגדות החלקה ולהשתמש באופן קבוע ויומיומי באביזרי תנועה אשר יעזרו לקשיש גם לנוע ממקום למקום וגם יתנו לו תמיכה ומניעה מנפילות.
אביזרי תנועה לקשיש, מיועדים למניעת נפילות ומעידות אך גם מיועדים לקשישים אשר מתקשים ללכת לזמן רב וזקוקים לתמיכה חיצונית, לקשישים אשר מתעייפים מהר, לקשישים אשר חולים המחלות כרוניות המונעות מהם ללכת ללא עזרה חיצונית.
בשנים האחרונות חלה עלייה בשכיחות הקשישים (כ-24% מהאוכלוסייה הכללית), אשר פונים לקבלת עזרה וסיוע במציאת אביזרי תנועה.
נמצא כי שימוש קבוע באביזרי תנועה לקשישים מעלה את תוחלת החיים ואף מסייע לקשישים רבים להמשיך לחיות חיים איכותיים ולנוע בכבוד.
הליכון ורולטור הם אביזרי תנועה לקשישים המיועדים לעזור להם בבעיות התנועה ולהפוך כל משימה קשה למשימה קלה, נוחה ונעימה בעזרת ההליכון או הרולטור. ניתן למצוא פתרונות לתנועה למרחקים גדולים יותר כמו
קלנועית מתקפלת או כסא גלגלים ממונע.
ההליכון: קיימים מספר סוגים שונים של הליכונים, חלקם עם גלגלים, חלקם ללא גלגלים, מתקפלים ועוד. ההליכון נועד לשימוש בבית ובסביבה הקרובה. בקניית הליכון יש לשים לב למספר פרמטרים חשובים, ההליכון צריך להיות מכוון בגובה, ככה שהמרפקים יהיו מכופפים רק מעט. במרבית ההליכונים ניתן לכוון את הגובה בהתאם למבנה הגוף של הקשיש. כמו כן, חשוב שההליכון יוכל לתמוך במשקל גופו של הקשיש וכיום ניתן למצוא
הליכונים התומכים ממשקל 150 ק"ג ועד 500 ק"ג. על מנת להקל על הקשיש, ניתן לקפל את מרבית ההליכונים בזמן שאין הם נמצאים בשימוש וכך גם ניתן לקחת את ההליכון בזמן נסיעה ברכב.
הרולטור: הרולטור הוא כמו הליכון רק משוכלל יותר ומיועד לשימוש בבית ומחץ לבית. הרולטור יותר קל ונוח ועוזר לאדם להמשיך לחיות חיים שגרתיים ונורמאלים. לרולטור יש גלגלים ובלמים והוא עוזר לשמור על שיווי המשקל ללא חשש מאיבוד שליטה ונפילות. כמו ההליכון, ישנם גם סוגים שונים של
רולטורים בהתאם לצרכיי הקשיש. גם בבחירת רולטר, יש צורך לשים לב למספר פרמטרים חשובים, כגון: גובה ידית האחיזה, המרחק בין ידיות האחיזה בהתאם לגופו של הקשיש, מומלץ לבדוק שהרולטר עובר בין דלתות הבית, וכמובן לבדוק שהרולטר לא כבד מדי וקל לנשיאה. בנוסף, הרולטר צריך להיות חזק מספיק בכדי לתמוך במשקל גופו של הקשיש.
חשוב לדעת, לאחר רכישת הליכון או רולטור, מומלץ להתאמן מספר ימים על מנת להתרגל להליכה החדשה עם ההליכון או הרולטור.