בלון חמצן נייד, קטן וחדשני, הוא פתרון פשוט ויעיל לשיפור איכות החיים של אלו הזקוקים לאספקת חמצן רפואי. אז איך פועל בלון החמצן? כיצד תוכלו לחשב את גודל בלון החמצן הדרוש לכם? כל הפרטים במאמר שלפניכם.
קיימות דרכים שונות לספק חמצן רפואי לאלו הזקוקים לכך בשל מחלות ריאה, מחלות נוירולוגיות או אחרות. אך שיטת אספקת החמצן וכן מפרט המכשירים, משתנים ממכשיר אחד למשנהו.
המכשירים השונים משיגים אומנם את אותה התוצאה: חמצן רפואי המוזרם באמצעות צינורית אף בכמות הרצויה על מנת לשפר את הנשימה של המשתמש, אך ההבדל העיקרי בין המכשירים הוא הדרך בה מסופק החמצן.
בלוני חמצן הם סוג של מערכת אחסון שמחזיקה חמצן או חמצן נוזלי במיכל בלחץ. גודלו ומראהו של מיכל חמצן עשויים להשתנות בהתאם למטרת המיכל, במקום בו נעשה שימוש ובדרישות הניידות. בבלון החמצן ישנה כמות מוגבלת של חמצן הדחוס בתוכו, הנשאף על ידי המשתמש עד שאוזל החמצן בבלון. אספקה זו פוחתת בהדרגה עד שהמיכל אוזל ויש צורך למלאו מחדש או להחליפו. כל בלוני החמצן מספקים חמצן על ידי זרימה רציפה, והם מחוברים לווסת אשר באמצעותו נקבע קצב אספקת החמצן מהמיכל אל המשתמש.
כיצד לחשב את גודל בלון החמצן הדרוש לך?
נפח בלוני החמצן משתנה ממיכל למיכל, כאשר בחירת הנפח המתאים למשתמש תלויה בצריכת החמצן הנדרשת. התהליך הבא יעזור לך בקביעת גודל הבלון המתאים לך ביותר:
על בלון החמצן מצוין הנפח שלו, וכן בעת רכישת המיכל יש לבדוק את נפחו. רוב המיכלים מגיעים בנפח של 0.5 עד 20 ליטר, כאשר קיימים גם מיכלים בנפח של 40 ליטר. על מנת לחשב למשך כמה זמן יספיק המיכל, יש להכפיל את נפח הבלון בלחץ שנראה על השעון הצמוד לבלון כאשר הוא מלא (בדרך כלל בין 150 ל-200 אטמוספירות).
לדוגמה, אם נפח מיכל החמצן שברשותכם הינו 20 ליטר, ואילו הלחץ במיכל הינו 200 אטמוספירות, יש להכפיל את ערך הליטר בערך האטמוספרות, וכך התוצאה המתקבלת הינה 4000 ליטר חמצן. תוצאה זו היא כמות החמצן המצויה בתוך הבלון.
אך כיצד תוצאה זו תוכל לעזור לך לדעת לכמה זמן יחזיק החמצן בבלון? כדי לחשב את משך הזמן לו יספיק החמצן, יש לחלק את התוצאה שהתקבלה בערך החמצן אותו צורך המשתמש במשך דקה. לדוגמה, אם המטופל צורך 5 ליטר חמצן בדקה, יש לחלק את 4000 ליטר החמצן ב-5 ליטר לדקה. התוצאה המתקבלת הינה 800 דקות. כלומר, המיכל יספק חמצן למשתמש במשך 13 שעות ו-20 דקות.
איך ממלאים את המיכל כאשר הוא מתרוקן?
ניתן למלא את המיכל לאחר שאזל בו החמצן באמצעות אחת משתי השיטות הבאות:
· מילוי המיכל שברשותכם בחברות המאפשרות מילוי במקום. חברות המספקות שירותי מילוי חמצן הן חברת "גזרון" - פתח תקווה 03-9225612 וחברת "מקסימה" - אשדוד 03-7534222 (לחברת מקסימה סניפים נוספים).
· רכישת שני מיכלי חמצן מבעוד מועד. כך יהיה באפשרותכם למלא את בלון החמצן שהתרוקן באמצעות חברה שתאסוף את המיכל הריק ותספק לכם במקומו מיכל מלא. בשיטה זו תמיד יהיו ברשותכם מיכל אחד מלא ומיכל אחד נוסף בחברת המילוי.
אנו ב"העיקר הבריאות" נשמח לבדוק עבורכם את האפשרויות הזמינות וכן את העלויות הכספיות בהתאם לשיטה שבחרתם, ולייעץ במידת הצורך.
מה כוללת ערכת חמצן רפואי?
ניתן לרכוש ערכת חמצן רפואי הכוללת מראש את כל הציוד הנדרש על מנת לספק חמצן רפואי בצורה נוחה למשתמש. ערכת כזו כוללת
:
- בלון חמצן מלא.
- ווסת פליז פין אינדקס.
- משקפי חמצן וצינורית אף.
- מסכה.
הערכות שאנו מציעים כוללות
בלון חמצן רפואי בנפח 5 ליטר, כאשר הלחץ במיכל הוא 135 אטמוספירות בזמן מילוי, או בלון חמצן בנפח 14 ליטר, כאשר הלחץ במיכל בעת המילוי הינו 150 אטמוספירות.
ערכת החמצן מתאימה לצרכים רפואיים, ולנוחיותכם ניתן לרכוש דגם חדש או דגם משומש.
כמו כן, ניתן לרכוש עגלה לנשיאת בלון חמצן בגדלים שונים. העגלה מאפשרת ניידות למטופלים הזקוקים לחמצן במשך שעות ארוכות ומעניקה להם יכולת לעבור ממקום למקום, בקלות מקסימלית.
העגלה בנויה מעמוד המשמש מקל גרירה, שני גלגלים לניידות קלה וחישוק מתכוונן (באמצעות בורג פשוט לתפעול) במרכז העמוד החובק את בלוני החמצן ומחזיק אותם במקום.