whatsapp
10 טיפים להתמודדות עם בעיות נשימה
10 טיפים להתמודדות עם בעיות נשימה

בעיות נשימה וקוצר נשימה - קבלו 10 טיפים מועילים

אנשים רבים סובלים מבעיות נשימה שונות, שיכולות להתחיל בשיעול כרוני ולהסתיים באתסמה ובמחלות ריאה קשות. הטיפול בכל אחד מהמצבים שונה וייקבע על ידי הרופא המטפל, אבל ישנם מספר טיפים שרלוונטיים לכולם ויכולים לסייע להתמודדות עם המצב בחיי היום-יום.
 
קוצר נשימה – ההגדרה
 
קוצר נשימה בהגדרתו הוא קושי לנשום ותחושה של חוסר אוויר. כשהוא קורה בזמן פעילות מאומצת או לאחריה המצב מגדר כתקין, אולם אם הוא מתרחש גם במאמץ מתון או ללא מאמץ כלל, הוא בדרך כלל מהווה סימן למחלה. כמובן שאם מדובר במחלה – חשוב מאוד לגשת לאבחון יסודי ולפעול על פי הנחיות הרופא, אולם ישנן מספר פעולות ודרכי התנהגות שיכולות לסייע מאוד בהקלה על קוצר הנשימה.
 
אספנו עבורכם רשימה של 10 טיפים, שיסייעו לכם להתמודד עם המצב ולשפר מאוד את איכות חייכם.
 
לקיחת התרופות במינון ובמועד
 
הטיפ הראשון הינו בגדר חובה בעבור מי שקיבל טיפול רפואי. זה הדבר הראשון והמשמעותי ביותר שיכול לעזור, ולכן חשוב מאוד לדאוג לפעול בדיוק על פי הנחיות הרופא, ולקחת את התרופות במינון המדויק ובזמן הנכון.
 

סובלים מבעיות נשימה וחוסר אוויר? בצעו בקרת נשימה

כאשר תוקף אתכם קוצר נשימה מומלץ מאוד לבצע את תהליך בקרת הנשימה – תהליך שכולל חמישה שלבים ומאפשר לכם להסדיר את הנשימה ולהירגע:
 
·         חשבו על משהו חיובי – חשיבה על דבר מה חיובי וטוב מסייעת לרגיעה. לאחר שנרגעתם דמיינו שאתם מצליחים לנשום כמו שצריך – זה בדרך כלל יעזור באופן מיידי.
 
·         בצעו סיבובי כתפיים עדינים קדימה ואחורה – הדבר יתרום להרפיית חגורת הכתפיים ויאפשר לכם להרחיב את בית החזה. לאחר מכן מומלץ להטות את הראש מצד אל צד, על מנת להביא להרפייה מלאה של האזור.
 
·         הכניסו אוויר דרך האף –אתם לא חייבים להוציאו דרך הפה, אבל מומלץ מאוד להכניס אותו דרך האף בלבד. הדבר תורם לכניסה של יותר חמצן ומסייע להסדרת הנשימה.
 
·         קפצו שפתיים בעת הנשיפה – כשאתם מוציאים אוויר דרך הפה מומלץ לעשות זאת בשפתיים קפוצות. הדבר מקל הרבה פעמים על הנשימה ומאפשר להתמודד עם קוצר הנשימה ביתר קלות.
 
·         הקפידו ששלב הנשיפה יהיה ארוך יותר משלב השאיפה – הדבר מרגיע מאוד ותורם להסדרת הנשימה.
 
·         הניחו יד על הבטן כשאתם נושמים – אולי זה יפתיע אתכם, אבל הדבר תורם להרגעת הגוף והנפש גם יחד. באותו זמן, מומלץ לוודא כי הבטן מתנפחת בעת השאיפה ומתכווצת בעת הנשיפה.
 
עצה לגבי בקרת נשימה – אל תחכו למצב של קוצר נשימה כדי לבצע אותה. תרגלו אותה מדי יום, על כל שלביה, וכך תוכלו להיעזר בה בצורה מיידית במצב בו יתקוף אתכם קוצר נשימה.
 
החלפת תנוחה

שינוי תנוחה יכול מאוד לעזור במצב של התקפי קוצר נשימה. הנה רשימה של תנוחות מומלצות שמשפרות את מעבר האוויר אל תוך הגוף:
 
·         הישענות לפנים – תנוחה זו גורמת להרפייהשל אזור הכתפיים ובית החזה העליון, ומקלה על פעולת הסרעפת ובית החזה. בתנוחה זו בית החזה מתרחב הרבה יותר בקלות, דבר שמסייע לחיסכון בחמצן ומייעל מאוד את תהליך הנשימה. 
 
·         רכינה לפנים – אם קוצר הנשימה תוקף אתכם בחלל סגור, מצאו כיסא, כיור או שולחן שתוכלו להישען עליו, כשאתם רוכנים לפנים. כך, כאמור, תרחיבו את בית החזה ותאפשרו ליותר חמצן להיכנס לגוף ולהישאר בתוכו.
 
·         הישענות על קיר – אם קוצר הנשימה תוקף אתכם תוך כדי הליכה, הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא למצוא קיר ולהישען עליו. תנוחה זו תסייע לכם להסדיר את הנשימה ולהחזיר לגופכם את כמות החמצן לה הוא זקוק.
 
מקלחת – במקלחון ולא באמבטיה
 
על מנת למנוע מצב של קוצר נשימה בתוך האמבטיה, מומלץ מאוד להתקלח במקלחון שמאפשר יציאה מהירה ממנו בעת הצורך. בנוסף, מומלץ להתקלח בישיבה על כיסא רחצה ולא בעמידה על מנת שלא להתאמץ, ובמידת הצורך – להיעזר באביזרים נוספים כמו ידית החזקה, שטיחון מונע החלקה ועוד, המשפרים את תחושת הביטחון בזמן המקלחת.
 
קניות – כמה שיותר להיעזר
 
כשאתם עורכים קניות השתדלו להרים את השקיות בהדרגה: קודם מהרצפה לכיסא / למדף ורק אחר כך לאחיזה מלאה בידיכם. את הקניות כדאי לבצע באמצעות עגלת קניות על מנת שלא תצטרכו להעביר את השקיות הכבדות ממקום למקום.
 
בצעו פעולות יומיומיות לאט ובזהירות
 
כאשר מדובר בקוצר נשימה, אף פעם אי אפשר לדעת מתי הוא יתרחש. לכן, גם כשאתם מבצעים פעולות יומיומיות כמו התלבשות, כדאי לבצע אותן בכמה שיותר זהירות. אז – התלבשו כשאתם יושבים על כיסא, העדיפו בגדים קלים ללבישה (ולא, למשל, חולצות צמודות) והשתמשו בעזרים לגריבת גרביים ובכף לנעליים על מנת שלא להתאמץ יתר על המידה.
 
בצעו פעילות גופנית
 
אולי זה נשמע לכם סותר, משום שפעילות גופנית משמעותה מאמץ ומאמץ משמעותו, הרבה פעמים – הגעה למצב של קוצר נשימה, אבל בעצם פעילות גופנית יכולה לעזור מאוד לשיפור מצבכם. אם תקפידו לבצע תרגילים ברמת היכולת שלכם באופן יומיומי ובצורה מבוקרת הכוללת מנוחה מעת לעת – תחזק אתכם ותאפשר לכם להתמודד בצורה טובה יותר על מצבים של קוצר נשימה. אבל על מנת שלא להזיק לעצמכם – חשוב לעשות אך ורק תרגילים המותאמים למצבכם, ולכן מומלץ שלא לבצע אותם על דעת עצמכם אלא לפנות לשירותי הפיזיותרפיה בקופת החולים בה אתם חברים או באופן פרטי, ולקבל תוכנית אימונים המותאמת לכם באופן אישי.
 
העשירו את האוויר שאתם נושמים בחמצן
 
אם בעת התקף של קוצר נשימה יש אפשרות להיעזר במחולל חמצן או בבלון חמצן נייד – עשו זאת. העשרת האוויר שאתם נושמים בחמצן תסייע להסדרת קצב הנשימה במהירות.
 
אל תשתמשו בשיטת הנשיפה אל השקית
 
בעבר היה נהוג לתת למי שסבל מקוצר נשימה שקית, ולבקש ממנו לשאוף ממנה ולנשוף אליה. היום כבר ברור ששיטה זו איננה משפרת כלל את המצב, שכן החל מהפעם השנייה שהאדם עושה זאת – הוא שואף אוויר נשוף – אותו אוויר שהוא נשף קודם אל תוך השקית, וכך שואף, בעצם, אוויר לא מחומצן והדבר מביא לירידה בחמצון הדם.

נשימה – לקחת אוויר נקי באמת
הרבה מאוד אנשים סובלים מבעיות נשימה, בין אם במשך כל השנה ובין אם רק בחורף – העונה המועדת לפורענות מבחינת מחלות. אצל חלק מהאנשים מדובר בבעיות קלות יותר כגון שיעול שחולף, ואצל אחרים מדובר במחלות קשות יותר להתמודדות, כגון אסתמה או מחלות ריאה שונות. על מנת להקל על הנשימה, מומלץ מאוד לעשות שימוש במכשיר מלח טיפולי ביתי, המשחרר לחלל האוויר נתרן כלורי. הנתרן הכלורי גורם לספיחת הנוזלים שבגוף, דבר המסייע לפתיחת דרכי הנשימה ומאפשר לאוויר להיכנס לגוף בצורה הרבה יותר יעילה. בנוסף, המכשיר משחרר לאוויר יונים שליליים, המטהרים אותו מאבק, מחיידקים ומווירוסים למיניהם, וכך מאפשר לנו לבצע תהליך נשימה הרבה יותר בריא, שאינו כולל חדירה של אבק ושל מזיקים אל מערכת הנשימה עצמה.
 
והכי חשוב – הירגעו
 
הרגיעה היא התרופה הטובה ביותר למצבים של קוצר נשימה. אם אתם עוברים התקף, בצעו את בקרת הנשימה, חשבו על דברים טובים ודמיינו מצב בו מספיק אוויר נכנס לריאותיכם. אם יש ברשותכם מחולל חמצן נייד, משאף או כל עזר אחר – השתמשו בו. רק בריאות!
 
 
            
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
היוניזטור מייצר ביליוני יונים שליליים, אשר תוקפים את אלה החיוביים הנמצאים באוויר ומושכים אותו יחד איתם אל עבר המגנט המיוחד שבמכשיר עצמו. התוצאה – האוויר מתנקה במהירות גבוהה יחסית מ-99% ויותר של היונים השליליים, ואנחנו יכולים ליהנות מנשימה הרבה יותר קלה ובריאה, והפעם – של אוויר נקי
אפקט חדר מלח אצלך בבית , אם אתם רוצים להרגיש הרבה יותר טוב אתם צריכים מאוורר מלח הפתרון האולטימטיבי לטיהור האוויר בביתכם ובבית העסק שלכם.
מכשיר סיפאפ CPAP מיועד להקלת הסימפטומים של תסמונת דום נשימה בשינה, המאופיינת בחסימת נתיב האוויר במהלך השינה וגורמת לעצירת הנשימה
מחולל חמצן נייד הוא מכשיר המאפשר לחולים במחלות נשימתיות לשפר את איכות חייהם בצורה משמעותית. מכשירים אלה מבוססים על טכנולוגיית החסכן-חמצן, שבזכותה מנת החמצן מוזרמת בדיוק בתחילת השלב השאיפתי, וכך תורמת לחיסכון בחמצן הקיים במכשיר ולייעול פעולתו

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות