מיטות טיפולים - המדריך המלא
כאנשי מקצוע המגיעים מתחומי הטיפול השונים, בין אם מדובר בעיסויים מסוגים שונים, בטיפולי גוף או בטיפולים קוסמטיים, אתם בוודאי יודעים שאחד הדברים החשובים בטיפול שאתם מעניקים הוא המיטה עליה שוכב המטופל. זאת משום שנוחות היא מילת המפתח בטיפולים שכאלה, שמטרתם העיקרית היא להשרות רוגע והרגשה טובה על המטופל. לכן, אם אתם מעוניינים לספק למטופלים שלכם טיפולים ברמה הגבוהה ביותר, כדאי מאוד שתעשו סקר מקיף של מיטות טיפולים, ותבחרו במיטה המתאימה ביותר לצרכים שלכם.
הסוגים השונים
בשוק יש היום שלושה סוגים עיקריים של מיטות טיפולים:
- ניידות – מיטות טיפולים מתקפלות המאפשרות למטפל לבצע טיפולים בכל מקום אליו ילך. ניתן להשיג כאלה העשויות מאלומיניום וכאלה העשויות מעץ, כשלכל אחד מהחומרים יתרונות וחסרונות. האלומיניום קל יותר ונוח יותר לנשיאה, אולם פחות יציב ומרעיש יותר במהלך הטיפול; מיטות העץ אמנם כבדות יותר, אולם הן יציבות יותר, אינן "משקשקות" תוך כדי טיפול ויש הרבה שיגידו שהן גם הרבה יותר אסתטיות. הבחירה בין החומרים צריכה להתבצע על פי הצורך שלכם בניידות ועל פי התקציב שלכם, וכמובן שגם על פי ההעדפה האישית שלכם.
- נייחות – מיטות טיפולים המוצבות בקליניקת הטיפולים ושאין צורך לנייד אותן ממקום למקום. במקרים שכאלה אפשר בהחלט לבחור במיטות עץ, אם יש לכם את התקציב לכך ואם אתם מתחברים לסגנון.
- חשמליות – מיטות טיפולים בעלות מנוע אחד או יותר, אשר באמצעות לחיצה פשוטה על כפתור ניתן לשנות את גובהן. מתאימות למטפלים שיש להם מטופלים בעלי קשיי ניידות או כאלה שצריכים מיטה בעלת גובה לא סטנדרטי מכל סיבה אחרת.
איך בוחרים מיטת טיפולים?
בחירת מיטת טיפולים צריכה להיעשות על פי מספר קריטריונים עיקריים:
- צורך בניידות – אם אתם מטפלים שמגיעים אל בית הלקוח, ולא משנה אם אתם עוסקים בעיסויים או בטיפולים קוסמטיים, אתם צריכים מיטה ניידת שתוכלו לקחת אתכם. ההחלטה שתעמוד בפניכם, אם כך, היא האם לבחור מיטה מעץ או מאלומיניום, ואת זאת תצטרכו להחליט בעיקר על פי התקציב העומד לרשותכם. מחירן של מיטות טיפולים מעץ גבוה יותר מזה של מיטות מאלומיניום, אולם המחיר כולל גם יציבות ואסתטיות גדולות יותר.
- אבזור המיטה – מטפלים מתחומי העיסוי השונים יזדקקו למיטות שמאפשרות חיבור של עזרים שונים, כגון "בייגלה" – תוספת עגולה המאפשרת למטופל להניח את ראשו בנוחות כשהוא שוכב על הבטן או תוספת הרחבה לידיים. אביזר נוסף שיכול להתחבר אל מיטות טיפולים מסוימות הינו מתקן לנייר שמורכב על המיטה ומאפשר למטפל לפרוס במהירות נייר נקי בין טיפול אחד למשנהו.
- נוחות המטפל – מטפלים מסוימים יעדיפו מיטת טיפולים עם גב מתכוונן או מיטה חשמלית שעולה ויורדת, על מנת שתהיה להם גישה נוחה יותר אל אזורים שונים בגוף המטופל.
- תקציב – פרמטר חשוב מאוד בהחלטה. מיטות טיפולים הן מוצרים לא זולים, וחשוב לבדוק היטב אם הן עונות על כל הציפיות והצרכים שלכם. לפני קבלת ההחלטה לגבי סוג המיטה שתרכשו, חשוב לדעת שמיטה בעלת רגלי עץ עולה יותר ממיטה בעלת רגלי אלומיניום, ושככל שהמיטה משוכללת ומתקדמת יותר, היא גם בדרך כלל עולה יותר. למרות זאת, אם אתם אוהבים את המקצוע שלכם ושואפים לעסוק בו לאורך זמן, כדאי מאוד להשקיע יותר במיטת טיפולים איכותית ומשודרגת, כי בסופו של דבר ההשקעה שלכם תשתלם. מיטות טיפולים שכאלה מחזיקות בדרך כלל שנים ארוכות ושומרות על כל היתרונות שלהן לאורך זמן. כך תחסכו מעצמכם את הצורך לרכוש כל פרק זמן מסוים מיטת טיפולים חדשה או לתחזק את זו הקיימת בתשלום, שבסיכומו של דבר יהיה גבוה יותר ממחירה של המיטה המשודרגת.
שני טיפים נוספים לסיום
התייעצו עם קולגות שרכשו מיטה בתקופה האחרונה ואם יש לכם אפשרות – התנסו בסוגים שונים של מיטות. כך תוכלו להיות כמה שיותר בטוחים שהמיטה שתרכשו באמת תתאים לצרכים שלכם.
ועוד טיפ חשוב – ודאו שאתם מקבלים אחריות על המיטה שאתם רוכשים. אחרי הכול, אתם עומדים להוציא לא מעט כסף על מיטת טיפולים, וחשוב שבכל מקרה של תקלה או בעיה – יהיה לכם אל מי לפנות. בהצלחה!