תוסף מגנזיום – כשהטבע לבדו לא עושה את שלו
מגנזיום, מינרל תוך תאי, הוא אחד מחומרי הבניין החיוניים לבניית הגוף ולחיזוקו. באופן טבעי אנחנו מקבלים את כמות המגנזיום החיונית לגופנו באמצעות המזון. לפעמים, מסיבות שונות, ישנו חוסר מינרל החיוני הזה בגופנו. אחת הסיבות העיקריות לכך הינה צריכה של מזון תעשייתי, רווי שומנים, הגורע ממאגרי המינרל. מחסור במינרל זה עלול לגרום למחלות ולמצבים כגון סוכרת, קשיי נשימה חולשה, עצירות, עייפות מתמשכת, חוסר איזון ברמת הסוכר בדם, הפרעות בקצב הלב, עוויתות (עד כדי פרכוסים, במקרים קיצוניים) ועוד. על מנת למנוע תופעות מסוג זה ניתן להשלים את החסר בגוף באמצעות תוסף מגנזיום.
חשיבות תוסף מגנזיום ותועלתו
תוסף מגנזיום מרוכז עשוי לסייע להסדרת קצב פעימות הלב ולווסת את לחץ הדם, להקהות ולשכך כאבים הנובעים מתעוקת לב, להביא לירידה בשיעור הכולסטרול הרע ( LDL) ולעלייה בשיעור הכולסטרול הטוב (HDL)), וכן למנוע את היווצרותם של קרישי דם.
הערך המוסף של תוסף מגנזיום
על מנת לספק לגוף את מנת המגנזיום היומית המיטבית יש לצרוך כ- 350 מיליגרם. עם זאת, יש לוודא כי יישמר ייחס קבוע של 2:1 בין צריכת מגנזיום לבין צריכת סידן, כלומר – על כל יחידת מגנזיום יש לצרוך שתי יחידות סידן. לבד מהקפדה על יחס ראוי ורצוי זה חשוב להבין, כי עלול להיווצר נזק גם בצריכה עודפת של המינרל, כך שלפני שאתם צורכים תוסף מגנזיום חשוב להתייעץ עם רופא ועם דיאטנית מומחית.
זה מכבר הוכח הקשר ההדוק והישיר בין תזונה ובין בריאות. ברור לכול, כי לבריאות תקינה ואיתנה יש השפעה על איכות חיים, כאשר מילת המפתח היא איזון בכל דבר שאנחנו מכניסים לגוף ובכל פעולה שאנחנו עושים. מכאן, ששמירה על איזון מחייבת שימת לב והקפדה על המזון שאנחנו צורכים. היות ואנשים שונים זה מזה "כשוני האש מן המים" (כמאמר המשוררת זלדה), יש חשיבות לקביעת תפריט אישי על פי מאפייני אישיות, דפוסי פעילות והתנהגות וכמובן גם על-פי טעם והעדפה אישיים. על מנת ליצור פרופיל תזונתי אישי המתאים לנו וכדי לוודא כי גופנו מקבל את כל המרכיבים החיוניים לו, חשוב להקפיד לבצע בדיקות דם תקופתיות, שבאמצעותן ניתן לגלות חוסרים במרכיבים שונים כגון ויטמינים ומינרלים.
למי כדאי לשקול לקחת תוסף מגנזיום?
נשים הרות – בשל העדר כמות מספיקה של מגנזיום בגופן, נשים הרות עלולות ללקות בהתכווצויות ברגליים. הואיל ומזונות שונים המכילים מגנזיום בשיעור גבוה (גרעיני חמניות, אגוזי קשיו, שקדים, דגנים מלאים, בננות, ירקות ירוקים ועוד) עלולים לא להיספג היטב בדם או, לחלופין, אינם לטעמן של הנשים ההרות, יש לשקול אפשרות להעשיר את מזונן באמצעות תוסף מגנזיום מרוכז.
ספורטאים - תוסף מגנזיום יכול לסייע גם לספורטאים, המאבדים כמות רבה של המינרל בזיעה. מכיוון שהוא גורם המסייע לירידה בריכוז חומצת החלב בדם, הוא תורם להתאוששות מהירה יותר של הגוף לאחר ביצוע פעילות ספורטיבית ממושכת בעצימות גבוהה, ובד בבד מאפשר שמירה על אותה רמת פעילות לטווח ארוך. באותה קטגוריה נכללים גם אותם אנשים שאוהבים פעילויות ספורט ומחנאות, אשר מומלץ שיבדקו את רמת המינרל בדמם.
התוויה רפואית ברורה
הואיל ובשוק מוצעים סוגים שונים של תוסף מגנזיום חשוב ומומלץ לקרוא את "האותיות הקטנות" הרשומות על הקופסה ובעלון המצורף. חשוב להבין אילו מרכיבים יש בדיוק בתוסף, מה המינון המוצע ועוד. לפני הרכישה חשוב להתייעץ לא רק עם הרוקח אלא בעיקר עם רופא ותזונאית, כדי לצמצם במידת האחריות הנדרשת והראויה נטילת תוסף שאינו מתאים ואף עלול להזיק. בכל מקרה – העדיפו, ככל שניתן, לרכוש את התוסף ממקור שיש לכם ביטחון במקצועיותו, באמינותו ואף ביושרו ובהגינותו.
הקפדה על נטילת תוסף מגנזיום שנספג היטב בדם חשובה לשמירה על מאזן יציב של מינרל חשוב זה. עם זאת, אנשים הלוקים במחלות כרוניות, קל וחומר מי ששוהים במחלקת סיעוד ונוטלים תרופות ואולי אף תוספים שונים, צריכים להיות נתונים לפיקוח ולהשגחה קפדניים ורצופים של רופא, אשר ימנע מהם שימוש לא מבוקר, לא מידתי ואף מסוכן בצריכת התוסף.
שאלה של צורך, תשובה של מינון
התזונה שלנו כוללת לא רק את אבות המזון אלא גם את תבליניו. מי שמנסים להפחית במשקל גופם תוהים ומשתאים לא פעם כיצד על אף צריכה מופחתת של מזון המשקל שלהם נותר, עיקש וסרבן, במקומו, תקוע, לא זז... הם אינם לוקחים בחשבון או נוטים להתעלם מהשפעתם של רטבים שונים, המוסיפים ערך קלורי בלתי מבוטל. בה במידה עלולים אנשים לא להחשיב את כמות המינרל הנמצאת בתוסף מגנזיום בכמות המגנזיום החיונית להם. לכן – כאשר דיאטנית קובעת לכם תפריט חשוב לבוא אליה עם בדיקות דם עדכניות, כדי שתוכל לקבל תמונה מלאה ומפורטת על מצבכם ועל פיה תמליץ לכם מה וכמה לקחת. חשבו על זה ממש כמו רכישת ציוד לאנשי מקצוע: יש לוודא שאתם צורכים את הכמות הרצויה. לא פחות ולא יותר. לבריאות!