whatsapp
הלחות האויב מספר אחת של המזרון
הלחות האויב מספר אחת של המזרון
 

הלחות יוצאת מהארון – האויב מספר אחת של המזרון

אם אתם מרגישים שאיכות השינה שלכם ירדה פלאים בזמן האחרון, ואתם מתהפכים יותר זמן מזה שאתם מצליחים לישון, יכול מאוד להיות שהאשמה היא לא בכם, אלא באויב שקט שמסתתר לכם לא מתחת למזרן, אלא בתוכו. נעים מאוד – לחות. האויב מספר אחת של איכות השינה שלכם.
כשאנחנו שוכבים על המזרן וישנים, הגוף שלנו לא מפסיק לעבוד. אנחנו נושמים ומזיעים, וכתוצאה משתי הפעולות החשובות האלה, נוזלים ניגרים על המזרן. אם למזרון אין כיסוי אטום שלא מאפשר את חדירת הנוזלים פנימה, הנוזלים מחלחלים אל פנים המזרן ונספגים בו. הדבר עלול לפגוע בעמידות של המזרן והכיסויים שלו, ויותר מכך – להוות כר נרחב להתפתחות של בקטריות, עובש, פטריות וחיידקים שעלולים לגרום לאלרגיות ולמחלות.
מה עושים? טיפים להגנה על המזרון מפני לחות
בהפרשות הגוף שלנו אנחנו לא יכולים לשלוט. לנשום אנחנו חייבים, ואם חם לנו אנחנו הרבה פעמים גם מזיעים. כשמדובר במיטות של ילדים קטנים גם שתן וצואה יכולים להצטרף ל"חגיגה", ומכאן ועד הידבקות בווירוס או חיידק, או "סתם" לסבול מפטרייה במעיים – כבר לא מאוד ארוכה. אבל, יש בהחלט כמה דברים שכן נמצאים בשליטתנו, ואם נקפיד עליהם נוכל להפחית עד למינימום את הסכנות האורבות לנו במזרון כתוצאה מלחות שמצטברת בו:

·         יש לכם עליונית למזרן? – כדאי מאוד לקנות כיסוי חסין מים למזרון. כיסוי שכזה, המתאים במיוחד למיטות ילדים ונוער אולם גם מבוגרים יכולים ליהנות ממנו, ימנע חלחול של נוזלים אל תוך המזרון ויפחית את הסיכון להיווצרות פטריות, עובש וחיידקים.   
·         בחירת מזרן – שוב מאוד לבחור מזרן איכותי, בעל שכבה עליונה אחת לפחות שמונעת את חדירת הלחות אל פנים המזרן. היום ניתן להשיג מזרונים עם שתי שכבות בד הידרופילי, כאשר השכבה העליונה סופגת את הפרשות הגוף ומשאירה אותן בחלק העליון של המזרן, והשנייה מונעת מהלחות שלהן להיספג אל תוך המזרן. באופן כללי, מזרוני ספוג נוטים להיות יותר פגיעים לנזקי הלחות, ולכן אם אתם מתכוונים לרכוש מזרן מסוג זה, חשוב שתוודאו שהשכבות העליונות שלו מונעות את חדירתה.
 
·         ניקיון, ניקיון, ניקיון – חשוב מאוד לשמור על ניקיון המזרן. אם משהו נשפך עליו, אם הילד "פספס" וגם אם "סתם" עבר הרבה זמן מאז הפעם האחרונה בה ניקיתם אותו, חשוב מאוד לעשות זאת. איך מנקים? קודם כל מאווררים. אחר כך שואבים. את הכתמים, אם יש כאלה, חשוב לנסות להסיר קודם כל באמצעות ניקוי יבש, שכן כפי שכבר ידוע, הלחות היא אויב של המזרן. לכן, הדבר הראשון שכדאי לנסות הוא לערבב חומרי ניקוי לבדים עם מים, רק עד למצב של היווצרות בועות. יש להשתמש בבועות בלבד ולנסות לנקות את הכתם בעזרת ספוג הטבול בהן. כתמי שתן ודם אפשר לנסות לנקות באמצעות מגבת לבנה הטבולה במי חמצן. אם שיטות אלה לא עובדות, אפשר לנסות לנקות מזרנים באמצעות מטלית טבולה במים פושרים וסבון כביסה נוזלי (או חומץ, או סבון כלים – מה שמצליח). לפני שמחזירים למיטה יש לדאוג לייבוש מלא של המזרן ולשאוב שוב. לאחר כל התהליך ניתן לפזר מעט סודה לשתייה ולשאוב אותה לאחר מספר שעות.
חיידקים מכל מיני סוגים
חיידקים, עובש ופטריות מתפתחים בתנאים של לחות ושל חום. כך למשל, חיידקי אי קולי מתחלקים כל עשרים דקות כשהם נמצאים בתנאי הגידול האופטימליים עבורם – מקום חם ומזון (קרינת שמש, שאריות מזון, הפרשות גוף ועוד). עובש, שהוא שמן הכללי של פטריות שמכסות משטחים שונים (מזרנים, מזונות) מתפתח בתנאי לחות ומתרבה במהירות.
המפגש שלנו עם עובש ועם פטריות יכול להסתכם אי נעימות בגלל המראה הלא אסתטי שלהם (כתמים בגוון ירוק-שחור), אולם בעבור אנשים הסובלים מחולשה של המערכת החיסונית הוא עלול להוות סכנה בריאותית. זאת משום שפטריות יכולות להתמקם במקומות שונים בגוף, כגון הנרתיק הנשי, המעיים ועוד, ולפגוע בתפקודם התקין. לעומת העובש והפטריות, חיידקים מסוימים המתפתחים בתנאי לחות יכולים להזיק גם לאנשים שמערכת החיסון שלהם מתפקדת כראוי, ועל אחת כמה וכמה לאלה שאצלם היא חלשה. כאלה הם חיידקי האי-קולי שהוזכרו לעיל, ואשר עלולים לגרום למחלות מעיים ולדלקות בדרכי השתן. אם חיידקים אלה עוברים למזרן דרך הפרשותיו של אדם חולה, הם עלולים להישאר במזרן ולהדביק אנשים אחרים שיישנו עליו. אבל, לא צריך להרחיק לכת עד לחיידקי האי-קולי. למעשה, כל אדם החולה במחלה כמו שפעת או אפילו "סתם" צינון, עלול להעביר את החיידקים ואת הווירוסים אל המזרן דרך הפרשות הגוף. חלק מהם אמנם לא יצליחו לשרוד, אבל במקרים מסוימים יהיו כאלה שישרדו ויתרבו, וידביקו את מי שיישן על המזרן אחר כך. נכון שבבית אנחנו ישנים בדרך כלל על אותו מזרון כל לילה, אבל בוודאי לא הייתם רוצים להגיע לבית מלון או לצימר, ולהידבק באיזה חיידק שהפך את המזרן שעליו אתם אמורים לישון לבית גידול של ממש...

לסיכום – הלחות היא אויב מוכר וידוע של המזרנים עליהם אנחנו ישנים, מכיוון שהיא עלולה לגרום להיווצרות של חיידקים, עובש ופטריות שעלולים להזיק לבריאותכם. אין ספק, שאם תבחרו מזרן איכותי, תרכשו לו כיסוי מתאים במידת הצורך ותשמרו על ניקיונו, תפחיתו מאוד את הסיכון לחדירת לחות לתוכו ותגדילו את הסיכוי לשנת לילה בריאה ואיכותית. שינה מתוקה!

למאמרים ולמידע נוסף על מזרונים אורטופדים ובריאות לחץ כאן!

כתבה גב'  שיר שמולביץ.
 
 
           
חזרה לרשימה
מאמרים נוספים מאמרים נוספים
חיידקים, עובש ופטריות מתפתחים בתנאים של לחות ושל חום. כך למשל, חיידקי אי קולי מתחלקים כל עשרים דקות כשהם נמצאים בתנאי הגידול האופטימליים עבורם – מקום חם ומזון (קרינת שמש, שאריות מזון, הפרשות גוף ועוד). עובש, שהוא שמן הכללי של פטריות שמכסות משטחים שונים (מזרנים, מזונות) מתפתח בתנאי לחות ומתרבה במהירות
יש שלושה סוגים עיקריים של מזרונים לאורחים, מזרונים מתנפחים, מזרוני ספוג ומזרונים אורטופדים. ההחלטה באיזה סוג לבחור צריכה להתקבל בעיקר על פי הפרמטרים הבאים: תדירות האירוח, המקום העומד לרשותכם, התקציב העומד לרשותכם.
מזרוני ספוג יכול להגיע בשלוש דרגות קושי, דרגות הקושי נקבעות כתוצאה של דחיסות הספוג, ככול שהספוג דחוס יותר המזרון קשה יותר.
הנה לפניכם 10 טיפים שיעזרו לכם לישון טוב ולהיות אנשים הרבה יותר בריאים בגופכם ובנפשכם.

בטרם רכישת מוצר או תכשיר רפואי והתחלת השימוש בו, מומלץ להיוועץ במומחה שירותי בריאות מוסמך לגבי מטרות השימוש במוצר, אופן השימוש בו, תופעות הלוואי והאינטראקציה שלו עם תכשירים רפואיים אחרים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. המידע באתר העיקר הבריאות אינו משמש חוות דעת או הנחיה רפואית ואינו יכול לשמש תחליף להתייעצות עם רופא / פיזיותרפיסט / תזונאי / מרפא בעיסוק / רוקח ו/או מומחה מוסמך אחר.

כל אחד מספקי המוצרים באתר קובע את עלויות המשלוח בהתאם להחלטתו, ספק המוצרים רשאי לקיים מבצע באתר הכולל זיכוי וביטול דמי המשלוח. במידה וההזמנה כוללת מוצרים מספקים שונים ישלם המזמין דמי משלוח בגין כל הזמנה בנפרד בהתאם להחלטת הספקים השונים.
אין בשיחת הטלפון, לשם רכישת המוצר, משום ייעוץ מקצועי בתחום הנגישות. בכל מקרה של התלבטות לגבי מידת התאמת המוצר אנו ממליצים לקבל יעוץ מקצועי מיועץ נגישות מוסמך.

נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות